A csütörtöki csapatfőzéssel dráma költözött A Konyhafőnök konyhájába. A párok először egy nagy láda krumplival birkóztak meg, amiből háromféle ételt készíthettek: töki pompost, vajas-burgonyás pogácsákat és őzgerincet burgonyafánkkal. Az első főzést követően a kékek sütésre váltottak: a robusztus, magyaros ízeket ezúttal kifinomult francia sütemények váltották fel. Az elkészítendő édességek: tarte au citron, azaz citromos tart habcsókkal, madeleine, azaz francia piskóta és csokoládés sablé, azaz csokis kekszféleségek voltak.
Ginának és Evelinnek nehezített pályán kellett mozogniuk, miután István és Imi párosa nekik adta a hátráltatást, így helyettük kellett elkészíteniük egy elemet, a meringet. Ha ennyi nem lett volna elég, a fiúk visszaküldték a lányok habcsókjait, mivel nem kisütve kapták meg.
„Azt hittem, hogy a kinyomott, kész meringeket kapjuk meg, erre kaptunk egy tál tojáshabot cukorral” – panaszkodott István, így Evelinéknek még ki is kell sütniük a fiúk habcsókjait. Ezen a pluszmunkán Evelin eléggé bepöccent, de igyekezett nem látványosan kiborulni, inkább csak a kamerák előtt vallott utólag az érzéseiről.
„Legszívesebben hozzájuk vágtam volna a tepsi meringet, de próbáltam intelligens és nőies maradni” – árulta el Evelin.