nlc.hu
TV-sztárok

18 éves lett a norvég Ingrid Alexandra hercegnő

A 18 éves Ingrid Alexandra hercegnő dédanyja 120 éves tiaráját viseli a hivatalos képeken

Hatalmas gálavacsorával ünneplik Ingrid Alexandra hercegnőt.

Európa összes királyi családja hivatalos volt arra a gálavacsorára, amelyet tegnap tartottak Oslóban a 18. életévét betöltő Ingrid Alexandra hercegnő tiszteletére. V. Harald norvég király és felesége, Szonja norvég királyné tőlük megszokott módon egy csodálatos estet szerveztek, ahol az unokájuk egy gyönyörű ruhában jelent meg.

ingrid alexandra hercegnő

Fotó: Getty Images

A hercegnő először viselhetett koronát, ráadásul dédanyja, Ingeborg hercegnő 122 éves tiaráját kapta meg.

A koronának érdekes története van: Ingeborg dán hercegnő volt, de hozzáment a svéd Carl herceghez 1897-ben, amikor 19 éves volt. Négy gyermekük született, többek között Martha hercegnő, aki később norvégia koronahercegnője lett, amikor Olav király feleségül vette. Mivel Olav király észrevette, hogy az anyósának rengeteg tiarája van, akart csináltatni neki egy nagyon különlegeset – ez lett az a korona, amelyet végül a 18 éves Ingrid Alexandra a palota hivatalos képein.

Mondanunk sem kell, a norvégok odavannak a hercegnőért, aki nemcsak gyönyörű, de sok mindenben tehetséges. A norvég királyi család sarja egy 1500 fontos, azaz átszámítva nagyjából 700 ezer forintot érő Monique Lhuillier tógát viselt egy szintén nagyon drága Christian Louboutin magassarkúval, amit történetesen az édesanyjától kért kölcsön.

Mit kell tudni róla?

Ingrid Alexandra norvég hercegnő Haakon norvég királyi herceg és Mette-Marit norvég trónörökösné első, de anyjának a második gyermeke. Második a norvég trónöröklési rendben az apja mögött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top