nlc.hu
TV-sztárok

Ekkora vagyont örökölt III. Károly király

Ekkora vagyont örökölt az édesanyjától III. Károly király

Mesés birtokot örökölt, amelynek a bevétele az ő tulajdona.

Szeptember 8-án, 96 évesen elhunyt a 70 éve uralkodó II. Erzsébet királynő. Utódja a fia, aki már III. Károly király néven vette át a trónt édesanyjától. 

„Őfelsége, a királynő, szeretett édesanyám egész életében inspiráció és példa volt számomra és az egész családom számára, és mi szívből jövő hálával tartozunk neki, mint bármely család egy édesanyának. Erzsébet királynő megélte az életét; az ígéretét betartotta, és halála miatt a legmélyebben gyászoljuk. Az élethosszig tartó szolgálat ígéretét ma mindannyiuknak megújítom” – mondta első beszédében az Egyesült Királyság újdonsült uralkodója.

III Károly király és Kamilla

Fotó: Getty Images

A Business Insider arról ír, hogy a rang mellett mesés vagyont is örökölt III. Károly király. Megörökölte a a Lancaster hercegségben lévő birtokot, amely mintegy 750 millió dollárt ér. A birtok tavaly nagyjából 24 millió fontot (átszámítva 10,9 milliárd forintot) termelt a tavalyi évben, ami szintén a mindenkori uralkodó bevétele.

Egy 1702-ben elfogadott törvény megtiltja az uralkodónak, hogy a vagyonból bármit is eladjon. A királynő 1993-ban kezdett önkéntesen jövedelem- és tőkenyereségadót fizetni a birtok után, és Károly király is úgy dönthet, hogy követi ezt a példát – vette át az rtl.hu. A 13. században alapított Lancaster hercegség birtoka kereskedelmi, mezőgazdasági és lakóingatlanokból áll, beleértve egy pénzügyi befektetésekből álló portfóliót is.

Vilmos herceg egyébként az eddig az édesapja által vezetett cornwalli hercegség birtokát kapta meg, amelynek értéke több mint 1 milliárd dollár, átszámítva nagyjából 393 milliárd forint. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top