nlc.hu
TV-sztárok

Közvélemény-kutatás készült Tóth Gabiról

Hihetetlen: közvélemény-kutatás készült a Tóth Gabi-jelenségről

Úgy tűnik Tóth Gabi már átütötte a közvélemény-kutatók ingerküszöbét is, ugyanis az IDEA intézet most 1800 magyart kérdezett meg arról, mit gondolnak az énekesnőről.

Tóth Gabi kitört a bulvárból és egy közvélemény-kutató intézet tette meg őt a témájává. 1800 fős mintán, országos, reprezentatív kutatást végeztek, fontos tanulságokkal. Az IDEA intézetet az énekesnő kereszténységének felvállalása, valamint a képviselt értékei hitelessége érdekelte, és azért tartották a kutatásukat fontosnak, ugyanis a Tóth Gabival kapcsolatos tartalmak egy ideje már politikai keretben is értelmeződnek – derül ki a Blikk híréből.

Tóth Gabi

Tóth Gabi még 2020-ban (fotó: Profimédia)

Világszerte rengeteg zenész és híresség politizál, de ennek hatását idehaza még nem kutatták, ezért is kezdett bele az intézet. A felmérés közösségimédia-alapú kérdőív segítségével készült. A teljes magyar weben és a közösségi médiában történő adatfelvétel lekérdező szoftverrel, önkitöltős online kérdőíven keresztül történt. Súlyozáskor a különböző internet- és Facebook-felhasználási szokásokat figyelembe vették, kiegészítve ezzel a reprezentativitást biztosító súlyozási eljárásokat. A 1800 fős minta hibahatára az alapmegoszlások esetében legfeljebb ±2,3 százalékpont.

Két állításra kellett reagálni, 1-től 5-ig pontozva, hogy mennyire tartják azt igaznak a válaszadók:

1. Az ismert énekest, Tóth Gabit, azért éri sok kritika az utóbbi időben, mert nyíltan vállalja keresztény meggyőződését.

2. Tóth Gabit jogosan éri kritika, mert nem hiteles azoknak az értékeknek a képviseletében, amiket közvetít.

Az első állításnál nagyjából egyenlő arányban voltak azok, akik egyetértettek és akik nem értettek egyet vele, az ellenzéki szavazók nagy része nem gondolta igaznak az állítást. A másodikkal a válaszadók nagy része egyetértett, vagyis Tóth Gabi szerintük nem hiteles, viszont a Fidesz-KNDP szavazók nagy része szerint hitelesen képviseli az általa felvállalt értékeket.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top