nlc.hu
TV-sztárok

Till Attila kiáll a tanárok mellett

„Nagyon gáz, hogy kirúgunk valakit az igazáért” – Till Attila beleállt a Kölcsey-ügybe

Tilla nem akarja elhinni, hogy vannak, akik azt gondolják: „Nem kellenek a tanárok, menjenek csak."

Múlt hét pénteken rendkívüli felmondással több tanárnak is megszüntették a munkaviszonyát a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Ez nem csak a diákoknál, tanároknál és szülőknél verte ki a biztosítékot. 

Till Attila

Till Attila (Fotó: Birton Szabolcs)

Amellett, hogy jelenleg is éppen több százan tüntetnek az iskola előtt, amelyet a Tanítanék és a noÁr mozgalom szervezett, nem állnak meg itt, szerda este a Parlament elé vonul a tömeg. 

Már Farkasházi Réka is felszólalt az ügyben, akinek egyik gyermeke ebben a gimnáziumban végzett, a másik pedig nemsokára ott kezdené meg a tanulmányait. Till Attilát nem érinti ilyen téren az ügy, mégsem ment el szó nélkül mellette. 

Két napja kikívánkozik belőlem, hogy nagyon igazságtalannak tartom, amit most a kirúgott tanárok ügyében tettek. Én nem tudom, miért nem lehet azt megérteni, hogy a tanárok valami olyasmiért tüntetnek, sztrájkolnak – amihez mindenkinek alapjoga van –, mert jót akarnak. Azért akarnak több fizetést, amit nem tudom, miért kell elmagyarázni, mert nem tudnak megélni abból a pénzből, amit kapnak, mert lehetetlenség. Nem lesznek tanárok Magyarországon, ez elég szomorú történet – kezdte a műsorvezető Instagram-videójában, majd arra is kitért, nem hiszi el, hogy van olyan, aki azt gondolja, nem kellenek a tanárok. – Azt szeretném kérni, ne felejtsük el, mi mindent kaphatunk a tanároktól, és mennyire fontos a pedagógusok létezése. Értsük már meg, mit akarnak. Az, hogy kirúgunk valakit az igazáért, az nagyon gáz. Ilyet nem lehet csinálni. Tudom, kismillió anomália van az életünkben, máshol csapódik ki a biztosíték, nekem ez most ilyen pillanat volt. Maximálisan szolidaritást vállalok a tanárokkal.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top