nlc.hu
TV-sztárok

Árpa Attila drogügye folytatódik

Árpa Attila állítja a bíróságon: soha senkit nem kínált droggal

A művész szerint az egész ügy azért robbant ki, mert a főhadnagynő szerette volna egy drogosnak beállítani.

Árpa Attila házába 2019-ben törtek be a rendőrök, akik hosszú órákig tartó házkutatás követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg a színészt és több társát. Ezt követően 2022 márciusában került sor az első tárgyalásra, amelyen külföldi munka miatt nem jelent meg

A vádirat szerint a színész rendszeres kokainvásárló volt, saját és ismerősei részére vásárolt alkalmanként. Az ügyész akkor ajánlatott tett, hogy amennyiben bűnösnek vallja magát, mindössze 1 év 10 hónap börtönbüntetést kap, amelynek végrehajtását 4 évre felfüggesztik.

Árpa Attila

Árpa Attila (Fotó: RTL Klub)

Nagyon könnyű lett volna elfogadni az ügyészség ajánlatát, hiszen akkor csak felfüggesztett börtönbüntetést kaptam volna, és nem én vagyok az egyetlen a színész kollégáim közül, akinek ilyen priusza van. Viszont nem vagyok bűnös, továbbra is küzdeni szeretnék azért, hogy bebizonyítsam, hogy a vádban írtakat nem követtem el” – nyilatkozta akkor Attila.

A mai napon sor került a következő tárgyalásra, ezúttal pedig a Nagy Ő is megjelent. 

 A színész nem ismerte el a bűnösségét, sem egyik bűncselekményt sem. Nem tagadja, hogy fogyasztott kábítószert, de erre nem büszke és már nem él vele. Elmondta, K. Pétertől – az elsőrendű vádlottól – anno vásárolt, de csak és kizárólag fogyasztásra használta. Az összejöveteleken az otthonában nem kínálta senki kábítószerrel és ő sem kínált másokat. Nem drogfogyasztás céljából voltak megtartva ezek az összejövetelek, hanem játék és szakmázas céljából. Ezt részletezte: nem igaz, hogy csíkok voltak rakva az asztalra. Ha ilyet látott volna, azonnal szólt volna, hiszen tönkremehetne a karrierje, a hírnevét nem tenné kockára ilyen dologgal – írja a Blikk.

A színész hét vádpontból már csak kettővel van megvádolva: a fogyasztás és a drog hozzáférhetővé tétele saját maga és mások számára pontokban (ami nem egyenlő a kereskedésével) A vád szerint 2019 márciusában több ismerősét bízta meg azzal, hogy vásároljanak kábítószert, és hozzák el egy nála rendezett összejövetelre. Az előzetes adatgyűjtés szerint a bulin ott volt akkori élettársa, rendező kollégája, és további szakmabeliek. Közülük egyiküknek sem voltak drogügyei a múltban. A művész azt állítja, ezen az estén sem rendelt kábítószert, és nem is kínált senkit vele. „Nem volt semmiféle megbízás, mindig személyesen vásárolt korábban” – magyarázta a színész, aki arról is beszélt, hogy a főhadnagynő akarta valamiért drogosnak és drogkereskedőnek beállítani őt, és most is úgy érzi, hogy egy boszorkányüldözés áldozata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top