nlc.hu
TV-sztárok

Galambos Lajos áramlopási ügye: módosítanának az ítéleten

Az ügyészség módosítana az ítéleten, szerintük Galambos Lajos exfelesége tudott az illegális bekötésekről

Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, nagy bajba kerülhet.

Korábban már megírtuk, hogy Galambos Lajost nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével is. Az ügy 2015 óta húzódik: míg a trombitást első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, pénzbüntetésre, közügyektől való eltiltásra ítélték, addig volt feleségét, Boglárkát felmentették a vádak alól.

Galambos Lajos

Fotó: TV2

Az ügyészség azonban fellebbezett a már kiszabott büntetés súlyosbítása érdekében, így az ügy másodfokon folytatódik – számolt be róla a Blikk. A lap azt írja, az ügyészség indítványozta, hogy módosítsanak az ítéleten Boglárka ügyében, mert úgy gondolják, Galambos volt neje mégis tudott az illegális bekötésekről. Állításuk szerint a helyszíni szemlén Boglárka nem úgy nyilatkozott, mintha ott szembesült volna a lekötésekkel.

Az ügyészség indítványa:

  • Galambos Boglárkát mondják ki bűnösnek lopás, illetve társtettes bűntettében, és börtönbe végrehajtandó szabadságvesztésre ítéljék és közügyektől tiltsák el.
  • Galambos Lajos bűnös lopás és vesztegetés bűntettében, súlyosbítsák a kiszabott börtön büntetést, valamint a közügyektől való tiltás mértékét is.

Boglárkát korábban azért mentette fel a bíróság, mert nem volt közvetlen bizonyíték a bűnösségére. Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon, de a volt felesége igen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top