nlc.hu
TV-sztárok

Akkor és most: Csonka András

Akkor és most: hamarosan jön a Ding-Dong 2, így nézett ki Csonka András az első rész premierjén

Csonka András egyik legnagyobb slágere a Ding-Dong, amit gyakorlatilag – korosztálytól függetlenül – mindenki hallott már az országban. Mint kiderült, azon kívül is, hiszen a dal eredeti verziója az 1975-ös Eurovíziós Fesztivál győztes alkotása.

„Ez a dal elképesztően nagy hatással bírt a zenei működésemre, sokan emiatt is ismernek. Ez a harmadik lemezem címadó dala is, ami után egyébként nagyon sokáig kutattam. Amikor először hallottam, még nagyon kicsi voltam, de évek múlva is emlékeztem a dallamára és címére, de sehol nem találtam. Annak idején Vágó István meghívott hozzájuk vendégségbe, és teljesen véletlenül, általa találtam rá a dalra. Ő volt ugyanis akkoriban az Eurovíziós Dalfesztiválok magyar kommentátora, ezért nagyon sok válogatás lemeze volt, az egyiken pedig megtaláltam a dalt, amit évekig kerestem. A feldolgozás fantasztikus hangszerelése ifjabb Malek Miklósnak köszönhető. Azóta is sokszor poénkodik vele, hogy hiába dolgozott világsztárokkal, ha valaki meghallja, hogy neki köszönhető a Ding-Dong feldolgozása, arra egyből rákapnak” – mondja Csonka András.

A színész-énekes úgy döntött, készít egy második részt a méltán népszerű nótának, amelynek

november 7-én az nlc-n lesz a premierje.

„Azt tudni kell, hogy a dalaim nagy része feldolgozás, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy lemásoltam az eredetit, hanem zenész barátaim teljesen átdolgozták, az én pofámra formálták őket. Ez azonban a Ding-Dong 2-re nem igaz, ez teljes mértékben új dal. Annyiban folytatása az elsőnek, hogy ugyanazt a pozitív életérzést szeretné átadni a hallgatónak” – meséli Csonka András, aki ugyanazt a hatást szeretné elérni ezzel a nótával, mint az első résszel.

csonka andrás régen

2000 szilveszterén, a Dáridóban mutatta be először Csonka András a Ding-Dongot

„2022-ben annyi minden van, amiért stresszelünk, idegeskedünk. Azt szeretném elérni a dallal, hogy amíg hallgatja az ember, pozitív gondolatai legyenek, és ne a sok teherre gondoljon. Azt vettem észre, hogy az utóbbi időben elfelejtünk az apróbb dolgoknak örülni, ez pedig az én életemre is igaz. Igenis, mindig van okunk boldognak lenni, ha csak egy apróság miatt, akkor is meg kell élni ezt az érzést” – vallja a színész-énekes, aki terápiaként élte meg a dalkészítést.

Izgalmas dolog ez számomra, mert amellett, hogy a legnépszerűbb dalom úgynevezett folytatása is, jó volt elkészíteni, jó volt újra alkotni. Idén már 21 éves a Ding-Dong és 25 éve kezdtem el a zenével is komolyabban foglalkozni, akkor jött ki az első lemezem. A színészet és a zene mindig is ott volt az életemben, és az sem érdekel, ha sokan azt gondolták, hogy ezek a fellépések gyengítik a színészi működésemet. Másfajta élményeket kaptam a zenétől: a koncerteken sokkal közelibb kapcsolatot alakíthatok ki a közönségemmel, hiszen egyedül állok a színpadon, míg a színészet egy csapatmunka.

Csonka Andrást nem csak a tévében és színpadon láthatjuk, hanem a közösségi oldalain is nagyon aktív. Több tízezres rajongótábora van a TikTok-on, akiknek számos tartalmat gyárt. „Van egy generáció, aki a zene miatt, mások a színház által, a fiatalok pedig a social média kapcsán találkozhattak velem. Számomra fontos, hogy jelen legyek ezeken a platformokon, hiszen, ha csak pár gyerekkel sikerül megszerettetnem a színházat és a kultúrát, akkor már nyert ügyem van.”

ding-dong 2 forgatás

A Ding-Dong 2 klipjének forgatásán

Ding-Dong 2 premier november 7-én reggel az nlc-n – ne maradj le róla!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top