nlc.hu
TV-sztárok

Balogh Eleni a negatív sztereotípiákról

Balogh Eleni: „Minden szakmában előfordulnak negatív sztereotípiák, de a modellkedés kapcsán van a legtöbb”

Régen mindenkinek meg akarta magyarázni, hogy miért kemény szakma a modellkedés, de mára elengedte ezt a törekvést.

Idén Mexikóban fotózták a Miss Balaton 2023-as naptárát. A modelleket egy előzetes casting alapján választották ki, a képek alapján pedig bizton állíthatjuk, hogy a legszebb lányok utaztak el a varázslatos Tulumba. Két fotózás között Balogh Elenivel, a verseny 2019-es győztesével beszélgettünk, aki három éven át viselte a koronát.

„Nagyon szerencsés és hálás vagyok, hogy tavaly a Maldív-szigeteken is ott lehettem, idén pedig Mexikóba is meghívtak. Próbáltunk kikapcsolódni is az ott töltött idő alatt, de az a pár nap inkább a munkáról szólt, mellette pedig odafigyeltünk az étkezésre, sportoltunk, ha időnk engedte, hiszen formában kell maradni” – kezdte az nlc-nek Eleni, aki Magyarországon is folyamatosan úton van, így kevés ideje marad kikapcsolódni.

Balogh Eleni: „Minden szakmában vannak negatív sztereotípiák, de a modellkedés kapcsán van a legtöbb"

„Az utóbbi évek nem a pihenésről szóltak számomra, de egyébként is szeretek pörögni, nem is tudnék egy helyben ülni sokat. Itthon pedig még annyira sincs időm pihenni, mint Mexikóban volt: nincs olyan nap, hogy tízszer ne szállnék be a kocsiba és indulnék el otthonról egyik dolgomról a másikra. Össze-vissza vannak a programjaim, bár próbálok minél jobban logisztikázni és úgy érzem, egyre gyakorlottabb vagyok benne.”

Eleni elárulta, a verseny óta rengeteg megkeresése van. „A Miss Balaton előtt is modellkedtem, de közel nem volt annyi munkám, mint mióta megválasztottak királynőnek. Megváltoztatta az életemet a verseny, adott egy löketet, amit ki is használtam, emiatt pedig nagyon sok felkérésem van, főleg magyar viszonylatban. Nem csak a fotózások számát, de a közösségi oldalamat is fellendítette a verseny, amiért nem tudok elég hálás lenni” – részletezi a korábbi szépségkirálynő, aki a kifutós munkákat és fotózásokat is egyformán élvezi.

Nagyon szeretem a kifutót és a verseny előtt is volt pár ilyen munkám, de itthon egyre kevesebb kifutós megkeresés van, pedig imádnám. Talán egy kicsit közelebb is áll a szívemhez, mint a fotózások, de utóbbi is nagyon változatos, minden alkalommal mást kérnek, így már el sem tudnám képzelni az életemet e nélkül.

A modell gyakran találkozik rosszindulatú megjegyzésekkel a munkája kapcsán. „Minden szakmában vannak negatív sztereotípiák, de szerintem a modellkedés kapcsán van a legtöbb. Amíg valaki nem megy el egy fotózásra, vagy nem csinálja végig, addig nem igazán tudja megérteni, hogy ez mivel is jár. Előfordult, hogy elvittem a páromat egy munkára, aki egyébként sportoló, és még ő is azt mondta, hogy ez eléggé megterhelőnek látszik még kintről is. Ráadásul nem csak a fotózásokon kell teljesíteni, hanem formában is kell tartani magunkat, ami sok lemondással jár: nekem sincs kedvem mindig edzeni, és van, hogy megennék többet is, mint amennyit lehet, de gondolnom kell az alakomra. Az én oldalamon is vannak negatív kommentek, és régen mindenkinek el akartam magyarázni, hogy hogyan megy ez, de most már csak annyit tudok mondani, hogy meg kell tapasztalni és utána lehet következtetéseket levonni.”

Balogh Eleni: „Minden szakmában vannak negatív sztereotípiák, de a modellkedés kapcsán van a legtöbb"

Elenit mindenben támogatja a szerelme, Dávid. „Szerencsés vagyok, hogy ilyen párom van, mert ezt nagyon sok férfi nem tudja jól kezelni. Dávid nem féltékenykedik, inkább büszke rám. Nem húz le, nem mond negatív véleményt, mindig inkább biztat és támogat. Az influenszerkedésben is segít, van, hogy ő fotózza be a tartalmakat, és ezt egyáltalán nem éli meg teherként, ami szerintem szintén nagyon ritka. Sajnos lehet olyat is tapasztalni a szakmában bőven, hogy valakit nem támogat a párja, sokszor féltékenykedik, az ilyen fajta stressz mellett pedig nehéz jól teljesíteni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top