nlc.hu
TV-sztárok

Dominique Devenport interjú

„Közel áll a szívemhez Sisi szerepe” – Dominique Devenport a Sisi sorozatról

Idén decemberben második évaddal tért vissza a RTL Most+-ra a Sisi című sorozat, melynek kulissza titkairól a főhősnő, Dominique Devenport mesélt.

Az első évadban vad gyerekként, majd béketeremtő uralkodóként bemutatott Sisire sok minden vár a második évadban. Milyen volt újra belecsöppenni ebbe a világba, és melyek voltak a legnagyobb kihívások, amelyekkel a második évad forgatása alatt szembesült?

Nagyon örültem, hogy újra láthattam a mi kis Sisi-csapatunkat, az első évad szereplői közül sokan ott voltak a másodikban is. Közel áll a szívemhez Sisi szerepe, így természetesen örülök, hogy a történetének folytatása van – de ez egyben kihívást is jelent. Ugyanis nehéz úgy elmesélni egy karakter történetét, hogy egyrészt már az első évadban megismerted, másrészt a sztorik frissek és érdekesek maradjanak? A második évaddal egyszerre volt kihívás és lehetőség, hogy elmélyítsem a szerepemet.

Dominique Devenport

Dominique Devenport (Fotó: RTL Sajtóklub)

Hogyan jellemeznéd Sisi és Ferenc kapcsolatát a következő epizódokban?

Sisi és Ferenc végre megérkezett a családi mindennapokba, és ezzel együtt olyan nehézségek is járnak, amelyekkel sok párnak meg kell küzdenie: hogyan viszonyulunk egymáshoz, mit érzünk egymás iránt? Sisi továbbra is kényelmetlenül érzi magát a bécsi udvarban. Ráadásul kívülről egyre nagyobb a háború veszélye, ami további nyomás alá helyezi a fiatal uralkodópárt. Meg kell tanulniuk csapatként működni, politikailag és személyesen is.

Milyen szerepet játszik majd Andrássy gróf a 2. évadban? Veszélybe sodorja Sisi és Ferenc szerelmét?

Andrássy gróf szerepéről nem szeretnék túl sokat elárulni, csak azt, hogy nagyon nagy és fontos szerepet fog játszani. Érdemes megnézni az új évadot!

Volt olyan jelenet, ahol a forgatás különösen nagy kihívást jelentett?

A második évadban ismét lesznek bálok. A sok statisztával forgó jelenetek nagyon szórakoztatóak, mert a sok jelmezes ember még inkább azt az érzetet kelti a nézőben, mintha egy másik időben élne. Azonban ezeknek a jeleneteknek a felvétele elég megterhelő – sok ember, mindenki izgatott, gyakran kaotikussá válik a forgatás, és sok időbe telhet, amíg a jelenet minden szekvenciája és részlete rendben van, ami sok türelmet és kitartást igényel.

Emlékszel olyan jelenetre a forgatás alatt, amely még ma is megnevettet?

Sok vicces pillanat volt, amiről tudnék mesélni. A második évadban rengeteget forgattunk állatokkal is, ami mindig tele van kalandokkal. Emlékszem egy pillanatra, amikor egy jelenet kellős közepén voltunk, és hirtelen a stáb izgatott lett, mert a háttérben lévő kecskék valahogy kiszabadultak, és a kameraképben szaladgáltak. Az állatok befogása nem volt egyszerű, de elég vicces volt.

Hogyan pihentél egy forgatási nap után?

A forgatási napok gyakran nagyon hosszúak, és ha minden jelenetben ott vagy, nem marad sok idő a nap végén a pihenésre. Ezért még inkább fontos, hogy gyorsan tudjunk ellazulni. Kifejezetten megerőltető napok után szeretek venni egy fürdőt, egyébként pedig lezuhanyozom, hogy „lemossam” a forgatási napot és Sisi szerepét, és újra Dominique legyek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top