nlc.hu
TV-sztárok

Szinetár Dóra a Troll a konyhában forgatásáról

Szinetár Dóra: „Sokszor kapok olyan visszajelzést, hogy túl visszafogott és komoly vagyok”

Interjúnkban a Troll a konyhában forgatásának legjobb pillanatairól és a soron következő koncertjeiről egyaránt beszámol.

Ezen a héten Szinetár Dóra is feltűnik hétköznap esténként a VIASAT3 Troll a konyhában című kulináris krimijében, amely igazán újszerű kihívásokat tartogatott a Jászai Mari-díjas színésznő számára.

Hogyan fogadtad a felkérést, tudtad, hogy mire vállalkozol? Egyébként mennyire vagy rutinos a konyhában?

Amikor felkértek, alaposan utánanéztem a műsornak, hogy ne érjen meglepetés, ugyanis jártam már pórul hasonló meghívással. Helyes, kedves műsornak tűnt, és számomra is azzá vált a felvételek során. Egyébként napi szinten főzök, de az, hogy a családomnak és a saját ízlésemnek megfelelek, nyilván nem azt jelenti, hogy bármilyen konyhai helyzetben megállnám a helyemet.

Szinetár Dóra TaK

Fotó: VIASAT3

Hogyhogy igent mondtál egy ilyen bohókás produkcióra? Hozzád nem áll annyira közel ez a műfaj.

Azért is vállaltam boldogan a felkérést, mert sokszor kapok olyan visszajelzést, hogy túl visszafogott, és komoly vagyok, ezért gondoltam, megmutatom, milyen, ha elengedem magam, és én is jól szórakozok, nem csak a nézők, akik néznek épp. Valójában rengeteget ökörködünk otthon, szeretek röhögni, ironizálni, imádom a vicces helyzeteket és az ilyen szempontból szélsőséges szituációkat. Például, a műsorban nagyon bírtam, amikor összekötöztek minket, és úgy kellett főzni. A legnagyobb problémám az volt, hogy annyira nevettem, hogy mást már nem is nagyon tudtam csinálni.

Milyen tapasztalat volt kamerák előtt, időre és különböző kihívások mellett ételeket készíteni?

Nemrég volt szerencsém egy másik gasztroműsorban is szerepelni, ott jöttem rá, hogy engem iszonyúan frusztrál, ha rohanni és kapkodni kell. Nekem a főzés inkább kikapcsolódás. Esténként, amikor már mindenki alszik és van időm, akkor egy abszolút békés tevékenységgé válik számomra.

A másik pedig, hogy 46 évesen már nem szeretem, amikor méricskélik, hogy mit teszek le az asztalra, főleg, ha nem a saját területemről van szó. Tehát eleinte izgultam, hogy mennyire lesz számomra frusztráló a forgatás, de annál nagyobb meglepetés volt az első főzés utáni megkönnyebbülés. Igazán jó élmény volt.

Bár próbáltunk mindent megtenni, hogy jól sikerüljenek az ételek, nem volt valódi tétje a dolognak. Nem az volt a lényeg, hogy a Gundel Étteremben fel tudják szolgálni a főztünket, sokkal inkább az volt a küzdelem, amikor próbáltuk megakadályozni a trollkodásokat.

Mi volt a legnagyobb élményed a forgatás során?

Nincs olyan, amit kiemelnék, mert végig iszonyúan jól szórakoztunk együtt a csapattal. Márkot már elég jól ismertem, kollégák voltunk a Thália Színházban, több előadásban is szerepeltünk együtt, úgyhogy nagyon örültem neki. Áronnal is dolgoztam már, a többiekkel viszont ott találkoztam először, és igazán kedves embereket ismertem meg bennük.

Szinetár Dóra viasat3

Fotó: VIASAT3

Mit gondolsz, tanultál valamit a műsorból? Legyen szó akár főzésről, csapatmunkáról, nyomozásról vagy ravaszkodásról?

A főzésről tanultam a legtöbbet, ugyanis Rozina nagyon jó ötleteket osztott meg velünk, amikor volt lehetősége szakmai tanácsokat adni. Az pedig ismét megerősödött bennem, hogy ha jól akarok főzni, akkor elegendő időt kell adnom magamnak.

Mik a terveid a közeljövőben?

Az az igazság, hogy mostanában rengeteg koncertfelkérést kaptam, amelyek mind különböző zenei irányzatokat képviselnek. Az első egy francia koncert lesz, amit a MOMkultban tartunk április közepén, Kárász Eszterrel és Csemer Bogival. Szóval francia dalokat tanulok magyarul, mert nem tudok franciául egy árva szót sem, konkrétan ez az egyetlen nyugat-európai nyelv, amin még egy étteremben sem boldogulnék rendelés közben. Éppen ezért magyarul énekelem a sanzonokat, de szerencsére gyönyörű fordításokban. Emellett pedig Győrben lesz egy Omega emlékkoncertünk is. Rajongóként a számaikat jól ismerem, de egész más hallgatni őket, mint énekelni. Úgyhogy mostanában különböző dalokat tanulok a szabadidőmben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top