Détár Enikő nehéz időszakáról: „Hirtelen utcára kerültem, majd az édesanyám halálos beteg lett”

T. D. | 2023. Április 27.
Kemény emlékeket idézett fel.

Az 59 éves Détár Enikő sikeres színésznő, aki egyszerre több színházban is játszik és szép számmal érkeznek hozzá a felkérések. Egykoron az RTL Reflektor című műsorát vezette, ahonnan egyik napról a másikra bocsátották el. 

Détár Enikő (Fotó: Olajos Piroska)

„Majdnem 40 évesen kerültem az RTL-hez, a fiam akkor volt egyéves. Akkoriban alig vállaltam színházi feladatokat, évente egy bemutatóm volt, mert esténként nem akartam Zsigmondot anya nélkül hagyni. A tévének hála, jól megfizettek, így megengedhettem magamnak azt a fajta luxust, hogy színházban kevesebbet dolgozzam és a gyerekeimmel lehessek. Aztán való igaz, egyik napról a másikra megszűnt a televíziós munkám, de sem akkor, sem visszamenőleg nemhogy haragudtam volna érte, inkább hálás vagyok mindenért. Mert amikor becsukódik egy ajtó, kinyílik egy másik – mesélte a BEST magazinnak a színésznő, aki vállalja, műsorvezetőként anyagilag biztosabb lábakon állt. – Persze közben voltak nehéz időszakaim, nem volt elég, hogy hirtelen utcára kerültem, az édesanyám, aki ekkor már hosszú ideje Amerikában élt, halálos beteg lett. Elküldtek, és abban a pillanatban nem igen tudtam, miből élünk majd meg. Aztán szép lassan egymás után nyíltak meg az új ajtók, egyre több színdarabban játszhattam, drámákban, amire már nagyon vágytam.”

A művésznőben az okozta a legmélyebb sebet, amikor édesapja váratlanul elhunyt 16 éves korában. Mint mondta, sok év telt el azóta, de még mindig nagyon érzékenyen érinti a téma, mivel ezerszeresen megszenved mindent. Ennek ellenére derűs és pozitív gondolkozású, így a boldog korszakokat is meg tudja élni.

Exit mobile version