nlc.hu
TV-sztárok

Kiakarják szabadítani Galambos Lajost

Újabb fordulat Galambos Lajos ügyében: megpróbálják kihozni a börtönből

Lajcsinak egyre rosszabb ott bent.

Több mint egy hónapja a börtön gyengélkedőjén fekszik Galambos Lajos, aki április 26-án vonult be a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetbe. Az elmúlt hetekben csak annyit lehetett tudni a trombitásról, hogy nem sok atrocitás éri a rácsok mögött, nem is kivételeznek vele, ám egészségügyi állapota folyamatosan romlik. 

Galambos Lajos

Fotó: Schumy Csaba

Nagyon keveset eszik, egyre rosszabb állapotban van Lajcsi. Csak pépes ételeket képes fogyasztani, így a hirtelen súlyvesztése újabb aggodalomra ad okot a korábban is meglévő betegségei mellett. Ma reggel a Rádió1 Balázsék című műsorában az ügyvédje elmondta, ügyfele számára egy új lehetőség nyílt meg arra, hogy hazatérhessen és otthonában tölthesse le büntetésének hátralévő idejét. 

„Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül. Ügyfelem esetében álláspontunk szerint a feltételek maradéktalanul teljesülnek. Laikusként pedig mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobában van elhelyezve a börtönben – mondta a műsorban dr. Csontos Róbert, aki a pletykákra is reagált. – Tegyük ezt tisztába. Lajcsi nem a saját döntése alapján nem eszik rendesen, vagyis nem sztrájkol. Arról van szó, hogy az egyik betegsége miatt szilárd táplálékot nem tud fogyasztani. A szabad életben volt egy speciális étrendje, amit speciális eszközökkel készítettek el, vagyis pépesítették az ételt. Ez a lehetőség bent nem adott. Egy ideig küzdött a benti ételek leturmixolt változataival, de elég gyomorforgató így a lebbencsleves vagy a mákostészta. Feladta és azóta próbálja eredeti állagában fogyasztani az ételeket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top