nlc.hu
TV-sztárok

Soma Mamagésa a klímáról

Soma Mamagésa: „Esőért kell most imádkozni, és kongatni azokat a vészharangokat”

Soma Mamagésa híres arról, hogy szoros kapcsolatban áll a természettel, így nem meglepő, hogy megosztotta véleményét a klímatudatosságról.
Soma

Soma Mamagésa a Instagramon írta meg a véleményét a pusztító erdőtüzek és a klímaválság kapcsán:

„Súlyos szomorúság tölt el, ha arra a rengeteg erdőtűzre gondolok, ami most is zajlik. Ebben a pillanatban is perzsel, lángra kap, lobog, terjed és pusztít. Falvakat, állatokat, embereket. Görögörszág, Kanada és most épp Tenerife” – írta a klímatudatosságról szóló Insta-posztjában.

Azt is írta, hogy most esőért kell most imádkozni, és egyre inkább kongatni kell azokat a vészharangokat, mert nem élhetünk tovább úgy, ahogy eddig tettük, egy spirituális, tudatos, klímavédő ember ma már csak úgy repül, ha utána km-re lebontva, annak megfelelő mennyiségű fa ültetésével kompenzál.

„Nem menő most már csoportokat vinni spirituális utakra (pontosabban, lehet, hogy menő, de faültetés nélkül nem spirituális). Most, hogy ennyi fatestvérünk elpusztul (és vele együtt emberek és állatok), még fokozottabban kell vigyázni a Földünkre, mindünk közös és egyetlen otthonára” – fogalmazott a közösségi oldalán.

Soma Mamagésa mindig is híres volt arról, milyen közeli kapcsolata van a természettel és élen jár abban, hogy kiálljon a jó ügyekért, legutóbb a horgásztavak kapcsán akadt ki.

Akkor a Duna budakalászi partszakaszáról jelentkezett be Instagram-oldalán, a posztjában pedig háláját fejezte ki, amiért víz közelében élhet, ahol nem csak a folyó, de gyönyörű fák és elképesztő környezet öleli körül, majd kicsit borúsabbra váltott a posztja:

„Nagy igazságtalanságnak tartom, hogy Magyarország tavainak a tetemes többségét csak horgászati céllal lehet használni. Ezeknek a tavaknak minimum a felében le kellene választani egy részt, amit úszásra, fürdőzésre is használhatnak. Nem szólhat minden a pénzről! A Lupa-tó olyan zajos lett, hogy az egykori kedvenc tavam számomra használhatatlanná vált, de szerencsére így is sok ember örömforrása. A nyár egyik legnagyobb ajándéka a természetben fürdőzni. Most kell télire betölteni magunkat!” – írta videója mellé, melyben megmutatta a békés környezetet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top