nlc.hu
TV-sztárok

Benedek Miklós beszélgetés

Benedek Miklós a fiáról, Benedek Tiborról vallott

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 2020-ban hunyt el.

Nemrég a 76 éves Benedek Miklóst választották a Nemzet Színészének. Hosszú betegeskedés után visszatér a színpadra, ennek apropóján is látta vendégül a Mokka stábját. Az interjúban több minden is szóba került: Miklós mesélt az édesapjáról, a szintén színész Benedek Tiborról, emellett a gyermekéről, a 2020-ban elhunyt Benedek Tiborról. Az édesapa elmondta, hogy a fájdalma a történtek óta nem enyhült, és valószínűleg sosem fog, ám van valami, amibe kapaszkodhat. 

„Mert ő él, itt van, velünk van. Sokáig apámat is úgy éreztem, hogy itt van, sokat álmodtam róla. Tiborral is azt érzem, hogy itt van velünk. Főleg, hogy a két utód itt van” – nyilatkozta a színművész, méghozzá az unokáira utalva: Mór 2007-ben, Barka 2009-ben született. Arról is szó esett, hogy a családban van-e olyan személy, aki követhetné őt a pályán.

Benedek Miklós

Benedek Miklós (Fotó: Olajos Piroska)

„Talán a kisunokám, a lány, Barka lesz valami ilyesmi. Mondom neki, hogy hagyd abba a balettet, menj el színésznőnek! De nem akar. Nem akarja otthagyni a balettet, mert nagyon szereti. A másik unokám egy az egyben a Tibor, és nem sokára majd hallanak róla” – tette hozzá Benedek Miklós. A színész egyébként korábban többször is elmondta, hogy az egészsége ugyan kielégítő, a lelke viszont nincs jó állapotban, és nem is lesz már jobban: „Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha. De hát megtörtént és ezzel élni kell, tovább élni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top