nlc.hu
TV-sztárok

Még mindig nincs új Nemzet Színésze

Már egy hónapja csúszik a szavazás az új Nemzet Színészére, kiderültek az okok

Egy hónapnyi járadéktól már elesett az új tag.
Nemzeti Színház

A szabályzat szerint egy elhunyt Nemzet Színésze helyére a temetését követően kell új tagot választania az „elit klubnak”, és bár Benedek Miklóst február 6-án kísérték az utolsó útjára, azóta sem nevezték meg, ki kerül a helyére. Még mindig nem tűzték ki a kiválasztásának az időpontját. A voksolás Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának korábbi sérülése miatt csúszik – írja a Blikk.

A tekintélyes társaság tagjai is feszültek emiatt, sőt értetlenül állnak a kialakult helyzet előtt, hiszen a voksolást nem az igazgató, hanem az intézmény titkára szokta lebonyolítani. Az új tag pedig a késlekedés miatt máris elesett a címmel járó egyhavi járadéktól, ami nettó 630 ezer forintot jelent. Azt egyelőre nem tudni, jár-e neki visszamenőleg is.

“Érthető, hogy Vidnyánszky Attila még nincs olyan állapotban, hogy személyesen legyen jelen, de akkor miért nem tartjuk meg telefonon a választást? Mindig vannak olyan tagok, akik nem tudnak eljönni a találkozóra, ők is telefonon szoktak bejelentkezni” – reagált a bulvárlapnak Bodrogi Gyula.

Jordán Tamás is úgy véli, meg tudnák tartani az igazgató nélkül is, hiszen ő egyébként sem szokott jelen lenni a döntésnél. “Ugyanakkor az is igaz, hogy az alapító okiratban leszögezték: a Nemzeti Színház igazgatójának is jelen kell lennie, valószínű ezért kell megvárnunk, hogy felépüljön” – jegyezte meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, Vidnyánszky Attila február elején színpadi balesetet szenvedett és súlyosan megsérült a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála rendezvényen. Elesett, amikor az életműdíjat kapott Hobo méltatása után lesétált a színpadról. Műteni kellett a lábát, és akkor azt mondták, hogy a gyógyulása sok időt vesz majd igénybe, több mint egy hónapig még járógipszet sem kap.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top