nlc.hu
TV-sztárok

Mohai Gábor napjainkban

Emlékszel rá? Friss fotók a legendás bemondóról, Mohai Gáborról

Még a Magyar Rádióban indult a karriere.

A Táncsics Mihály-díjjal tavaly kitüntetett Mohai Gábor, az MTVA bemondó-műsorvezetője a napokban budapesti otthonában fogadta az MTI fotósát, aki a lentebb látható friss képeket készítette róla. A 76 éves Táncsics- és Kazinczy-díjas előadóművész Debrecenben nőtt fel, és a helyi egyetemen végzett népművelés-könyvtáros szakon, majd Budapesten folytatta tanulmányait, az ELTE-n. Bár volt ilyen terve, a színészet helyett végül a televíziózást választotta. 

Mohai Gábor

Mohai Gábor (Fotó: Birton Szabolcs)

„A versek, a költészet jelenti számomra az élet csúcspontját. Imádok szavalni, imádok belemerülni költők léleksimogató verssoraiba. 1978-ban kerültem a Magyar Rádióhoz, ám azt megelőzően már országos szavalóversenyt nyertem, mi több, előadóművészi működési engedélyem volt. A családnak nem mondtam, hogy felvételizek a rádióba, hogy megpróbálok új életúton továbbhaladni. Aztán amikor sikerült, mindenki büszke volt rám, hogy olyanok társaságába kerültem, mint Bőzsöny Ferenc, P. Debrenti Piroska, Körmendy László és a többiek. Huszonhét évig dolgoztam párhuzamosan a Magyar Televízióban és a Magyar Rádióban. De nem is kellene múlt időben beszélnem erről, hiszen a mai napig mikrofon mögött ülök”szemlézte egy korábbi nyilatkozatát az Újságmúzeum. 

És hogyan él most?

Mohai Gábor hosszú évekig az M1 Híradójának bemondója volt, később a Duna Televízión is láthatták a nézők. Bár ma már nem dolgozik a televízióban, a munkát nem hagyta abba.

„A Kossuth Rádióban mindennap a déli harangszó előtt van egy kétperces helytörténeti ismertetőm, a Márványteremben Bartók-koncerteket konferálok. Több száz verset tudok kívülről, otthon, autóban, utcán, folyton verset mondok, hat verses CD-m már kész, és egy beszélgetős műsort vezetek a Bonum katolikus televízióban. Szóval nem unatkozom”árulta el korábban a Best magazinnak a szakember, aki arról is beszélt, kivel tölti a mindennapjait„Nincs feleségem, soha nem is volt, nincs gyerekem, egyedül élek, de nem magányosan, mindig boldogan fogadok vendégeket.”

Íme pár kép Mohai Gáborról 

Mohai Gábor
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top