nlc.hu
Sztárok

Azok a 90-es évek!

Erős Antónia, Endrei Judit és Holló Márta: Podcast a magyar televíziózás múltjáról és jövőjéről

Az 1990-es és a 2000-es évek egyfajta második aranykor volt a televíziós számára: ebben az időszakban vége lett a Magyar Televízió egyeduralmának, a podcast vendégei pedig jelen voltak ennél a történelmi eseménynél. De vajon hogyan élték meg mindezt? Miben változott meg az életük, mikor kamerák elé kerültek? A velük való beszélgetésből kiderül.
Erős Antónia, Endrei Judit és Holló Márta

Erős Antónia, Endrei Judit és Holló Márta (Fotó: Leéb Ádám)

A podcast kulcskérdései többek között:

  • Ha a kilencvenes évek végén születnek, vajon akkor is ezt a szakmát választják? 
  • Akartak-e kitörni például ebből a szerepkörből a karrierjük során?
  • Hogyan rajongtak értük a 90-es években?
  • Mit gondolnak a jelenlegi televíziózásról?

De kik is ültek a mikrofon elé? 

Holló Márta médiából ismert szakember, aki alapító tagja és főszerkesztője volt az RTL Klub napi magazinműsorának, a Fókusznak, majd 2017-től az ATV Híradóját és reggeli közéleti műsorát, a Startot vezette. 2022 tavaszától a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója.

Endrei Judit a magyar televíziózás aranykorának összetéveszthetetlen alakja, aki közel ötven évvel ezelőtt került képernyőre. Tévébemondó volt a Magyar Televíziónál, közreműködött a többek között a Homokóra, az Ablak, a Hétvége vagy a Paraván elkészítésében. Ma pedig az aktív öregkor legnagyobb szószólója, saját YouTube-csatornájával, könyveivel és előadásaival segíti, és szórakoztatja az embereket.

És Erős Antónia, aki több mint 20 éve Szellő Istvánnál közösen vezeti az RTL Híradóját, ezzel ők a legrégebbi híradós páros a magyar médiatörténelemben. 2005-ben pedig létrehozta az Egy Csepp Figyelem Alapítványt azért, hogy az emberek többet tudjanak meg a cukorbetegségről, és annak veszélyeiről.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top