nlc.hu
TV-sztárok
Pedofilgyanú Lakatos Márk ellen? Nyomoz a rendőrség

Pedofilgyanú Lakatos Márk ellen? Nyomoz a rendőrség – frissítve!

Szexuális molesztálással vádolja a stylistot egy intézetes fiú. A pedofilgyanús ügyben Pottyondy Edina is megszólalt.

Nyomozást rendelt el Lakatos Márk botrányával kapcsolatban, ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság – értesült a Magyar Nemzet. A stylistról egy intézetis fiú néhány napja Ábrahám Róbert műsorában azt állította, hogy 15 éves korában szexuálisan molesztálta őt.

A fiú arról is beszélt, hogy külön ember volt arra a célra, hogy az árvaházakban felkutassanak fiatal heteroszexuális fiúkat, akik megvásárolhatók homoszexuális együttlétekre. A videóvallomását – egy feljelentés keretében – eljuttatták a Fővárosi Főügyészségnek. Onnan a feljelentést megküldték a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, a BRFK pedig még aznap nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

Lapunk is megkereste a BRFK-t, és az alábbi tájékoztatást kaptuk a BRFK Kommunikációs Osztályától: “Megkeresésre válaszolva tájékoztatjuk, hogy egy magánszemély által 2024. október 21-én a Fővárosi Főügyészségre tett beadványt a Fővárosi Főügyészség 2024. október 25-én a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította, és a BRFK még aznap nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a megkeresésben foglalt nevek vonatkozásában az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései alapján kérdésére nem áll módunkban válaszolni.”

Lakatos Márk egyelőre nem szólalt meg az ügyben. 

Ábrahám Róbert egyébként tüntetést szervezett ma 18 órára a Batthyány térre. A Renitens csatorna riportere ott gyülekezik azokkal, akikben felháborodást keltett a videója tartalma, illetve – mint ahogy fogalmazott – a magukat gyermekvédőknek nevező és gyermekvédelmi tüntetést szervező celebritások, színészek viselkedésével egyet nem értő közönséggel.

UPDATE (19:52):

Pottyondy Edina a közösségi oldalán reagált Lakatos Márk botrányával kapcsolatban:”Az interjúban egy kitakart arcú szereplő azzal vádolja meg Lakatos Márkot, hogy prostitúcióra vette rá, amikor még csak 15 éves volt. A kamaszfiú állítólag árvaházban élt a történtek idején. A megrendítő beszámoló után, akármennyi fenntartásom van az interjút készítő személye és szándékai kapcsán, az egyetlen helyes döntés az alapos nyomozás, a megfelelő jogi eljárás. 

“Magyar állampolgárként elvárom, sőt követelem, hogy a hatóságok lépjenek, és a lehető leggyorsabban tájékoztassák a közvéleményt a nyomozás állásáról. Ahogy elvárom, hogy a sajtó fokozott figyelemmel és érzékenységgel kövesse az eljárást. Valamint Lakatos Márktól is elvárom, hogy nyilatkozzon az ügyben. Közéleti szereplő, akit súlyos vád ért. Ennyivel tartozik a nyilvánosságnak.”

Majd a következőket javasolja hosszú posztja végén: “Indítsanak nyilvános vizsgálatokat a gyermekvédelmi intézményekről, a katolikus egyház belső viszonyairól, a kegyelmi döntésekről, az ügyészség működéséről. Független, civil szervezeteket, gyermekvédelmi szakértőket vonjanak be az intézményhálózat átvilágítására. Kapjon a társadalom még több jogi garanciát arra, hogy a hatóságok a tudomásukra jutott bántalmazásokkal szemben kíméletlenül fellépnek.”

UPDATE (20:04)

Lakatos Márk eddig nem reagált a nyilvánosságban az Ábrahám Róbert videójában megfogalmazott vádakra. A stylistot szombat délután az alábbi kérdésekkel kereste emailben a Magyar Hang

  • Mit gondol a megfogalmazott állításokról? Van-e azoknak valóságalapjuk?
  • Kereste-e már a Budapesti Rendőr-főkapitányság?
  • Tervez-e pert indítani az állítást megfogalmazókkal szemben?
  • Amennyiben eljárás indul, mire számít?
  • A héten lemondták a nevéhez kötődő show november 11-i, érdi rendezvényét is. Van-e összefüggés a lemondás és a fenti ügy között? Az említett körút további állomásai élnek továbbra is? (Szombat délután még volt meghirdetve pécsi és szegedi állomás is.) 

Kiemelt fotó: Sajtóklub

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top