Utazás

Gyógyulni vagy egészségesnek maradni?

A válasz bizonyára senkinek sem okoz hosszas fejtörést, mert egyértelmű, hogy egészségesnek maradni a legfontosabb dolog.

A kérdés már csak az, hogy Te mindent megteszel ennek érdekében?

Az egészséges életmód egyik alapvető eleme, hogy megtanuljuk mindazon praktikákat és módszereket, mellyel testünket és lelkünket egyaránt fitten tudjuk tartani. Természetesen ezek a módszerek nagyon sokfélék lehetnek. Hévíz már évszázadok óta a gyógyítás központja, s ebben legnagyobb szerepe a ca. 4,4 hektáros meleg vízű gyógytónak van. A tradicionális hévízi gyógykúra a balneoterápiás-, mechanoterápiás- és fizikoterápiás kezelésekből áll össze egy egységes, komplex egésszé. Hatásuk régóta ismert, főként a reumatikus és ízületi megbetegedések kezelésében.

Gyógyulni vagy egészségesnek maradni?

 

Az idősebb korosztálynak nem kell bizonygatni, milyen jó dolog a forró iszapban bebugyolálva feküdni és utána érezni, hogy izmaink ellazulnak. Vagy azt, hogy a súlyfürdő a kínzó látványa ellenére, mennyire helyrehozza gerincünket és szinte úgy érezzük magunkat, mintha centimétereket nőttünk volna. A hagyományos terápiás kezelések közül a gyógytornát sem szabad figyelmen kívül hagyni. A gyógytorna csak akkor fáj, ha már valamelyik végtagunk beteg. Az egészséges testre azonban jótékonyan hat a gyógytorna. A gyógytornász minden porcikánkat átmozgatja, ami a szellemi felfrissülést is maga után vonzza. Az alap hévízi gyógykúra általában egy hétig tart, de a mai rohanó világban már egy ötnapos kúra is megteszi hatását.

Gyógyulni vagy egészségesnek maradni?

 

Menedzserek, vezető beosztású fiatalok, 40-50-es korosztályúak figyelem! Hévíz Benneteket is vár! Egy rövidebb, egészségmegőrző kúra könnyebben elviselhetővé teszi a stresszes hétköznapokat.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top