Utazás

4 balatoni kirándulóhely

Hová érdemes a Balaton mellett kirándulást szervezni? Segítünk! Négy fantasztikus helyet is találtunk. Hogy megkönnyítsük a választást, nézd meg a videókat is.

Hová érdemes túrát szervezni a Balaton körül? Segítünk! Négy nagyszerű balatoni kirándulóhelyet találtunk neked. Hogy megkönnyítsük a választást, rövid videókat is kerestünk. Túrabakancsokat fel!

1. Nagyvázsony

A Balaton északi partján festői környezetben elhelyezkedő Nagyvázsony kitűnő kirándulóhely az aktív pihenést keresők számára. A várat, a templomot kötelező megnézni, csodálatosak!

2. Szigliget

Szigliget méltán népszerű turisztikai látványosság a Balaton-felvidéken. A gyönyörű kisváros bencések építette vára különösen vonzza a turistákat, túrázókat. Kihagyhatatlan kirándulóhely, ha a Balaton északi partján jártok.

3. Badacsony

A Balaton kirándulóhelyei közül kihagyhatatlan túrákat ígér a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a Badacsony. A kirándulóhelyről ámulatba ejtő panoráma nyílik a déli part városára, Fonyódra.

4. Balaton körüli kerékpártúra

A kerékpározók, a túrázók számára kihagyhatatlan kirándulóprogram legalább egyszer körbetekerni a Balatont. A több mint 200 kilométer hosszú bringakörútra érdemes rászánni egy hetet, nemcsak a gyönyörű látvány miatt, hanem hogy a fárasztó tekerés után még jusson idő a balatoni fürdőzésre is.

További cikkek Balaton témában az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top