Utazás

Külföldi utazások: így dőzsöl a magyar!

Ha külföldi utazás, akkor irány Ausztria és Németország! Idén jól járnak a vendéglátóink: többet költünk, mint tavaly.

Idén az első negyedévben a tavalyinál 5,4 százalékkal több, 3,6 millió alkalommal utaztak magyarok külföldre, és utazásaik során az előző évinél 13 százalékkal többet, 125 milliárd forintot költöttek – közölte az MTI. A KSH adatai szerint a magyarok egyre inkább a többnapos külföldi utazásokat részesítik előnyben, míg az egynapos külföldi utazások aránya csökkent.

Az egynapos külföldi utazások mindössze harmadát szervezték kikapcsolódási céllal, a többnapos külföldi utazásoknál viszont 87 százalékban turistaként vették nyakukba a világot a magyarok. Az egy napra külföldre látogató honfitársaink élelmiszerre és értékes fogyasztási cikkre költöttek a legtöbbet, a többnapos külföldi utazások során viszont a szalláshely emésztette fel a legnagyobb összeget.

Egy napra főként Ausztriába és Szlovákiába ruccanunk át, ha pihenni szeretnénk. Többnapos külföldi utazás esetén a németek mellett szintén a sógorék a nyerők, de szívesen utazunk még Csehországba, Olaszországba, valamint Franciaországba is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top