Utazás

Nyaralás kutyával: 7 ország, ahol szívesen látnak házi kedvenceddel együtt

Magaddal vinnéd házi kedvencedet a nyaralásra? 7 európai országot tudunk ajánlani, ahol szívesen fogadják kutyádat is.

Kutyát nem minden szálláshely fogad szívesen, ezért foglalás előtt mindig érdeklődnöd kell erről is. A kutyabarát szállásokon az esetek többségében némi felár ellenében külön vackot alakítanak ki a házi kedvenceknek, ahol vizet is kapnak, de az etetésükről, a sétáltatásról a gazdának kell gondoskodnia. Az alábbi hét országban könnyedén találhatsz olyan szállást, ahová nyaralni házi kedvencedet is magaddal viheted.

Nyaralás kutyával: 7 ország, ahol szívesen látnak házi kedvenceddel együtt

1. kutyabarát ország: Anglia

Az angolok különösen kedvelik a kutyákat, ezért a szigetországban könnyen találhatsz kutyabarát szállást. Érdemes a vidéki Angliát választani, ahol hatalmas sétákat tehettek kedvenceddel. A vidéki villákhoz, nyaralókhoz hatalmas kertek tartoznak, így kutyád is biztosan jól fogja érezni magát a nyaraláson. Anglia ugyanakkor egyáltalán nincs közel, így meglehetősen hosszú úttal kell számolnotok.

2. kutyabarát ország: Görögország

A görög tengerpartok óriási élményt ígérnek házi kedvencednek is. Az igaz, hogy nem a nyár az ideális időszak kutyával Görögországban nyaralni, hiszen óriási a hőség. Ha ide utaznátok, válasszátok inkább a tavaszi vagy a kora nyári hetek egyikét. A tömeg sem lesz még olyan óriási. Ha a meleg hónapok mellett döntenétek, jó hír, hogy valamennyi kutyabarát szállás légkondicionálóval felszerelt.

3. kutyabarát ország: Franciaország

A franciák is kedvelik a kutyákat, Provence bájosan szép apró településein, vidéki kúriáiban biztosan találsz olyan helyet, ahol nem utasítanak el csupán azért, mert magaddal vinnéd házi kedvencedet is. Sőt, a vidéki Franciaország több kávézójában, kiülős éttermében vizes tálkát is kikészítenek a kutyusok részére.

4. kutyabarát ország: Svájc

Svájc ugyan nem tagja az Európai Uniónak, ennek ellenére a svájciak ugyanúgy törekszenek az európai szabványok betartására, mint a tagállamok. Érvényes mindez a kutyatartásra is. Svájcban a tömegközlekedési eszközöket használhatják a házi kedvencek is, a 30 centiméternél kisebb állatok ingyenesen utazhatnak vonattal, busszal, hajóval, a nagyobbaknak utazási kártyát kell váltani. A svájci éttermek többsége a jól viselkedő kutyákat beengedi, amíg gazdájuk vacsorázik. Bár az ország inkább a síelők paradicsoma, nyáron is egyre több lehetőséget kínál a pihenni vágyók számára. Ha Svájcba tervezitek a nyaralást, borsos árakkal számoljatok.

5. kutyabarát ország: Ausztria

Ausztriába csak minősített chippel vihetsz kutyát, amit szigorúan ellenőriznek, ugyanakkor három állatot is befogadnak. Az ország rendkívül kutyabarát, a tömegközlekedési eszközökön is szállíthatod kedvencedet, és az éttermek többségéből sem utasítanak ki, mert kutyáddal együtt érkezel. A káprázatosan szép alpesi falvakban óriási sétákat tehettek kedvenceddel.

6. kutyabarát ország: Spanyolország

A vidéki Spanyolországban is szívesen látnak kutyával együtt. A nagyobb városok utcáin pedig kutyafuttatókat és nyilvános WC-ket is fölállítottak a házi kedvencek részére. Mivel nyáron a tengerpartokat leszámítva óriási a hőség, érdemes alaposan átgondolni a spanyol nyaralást, és inkább tavaszra vagy őszre időzíteni.

7. kutyabarát ország: Montenegró

Montenegró bámulatosan szép hegyvidéke kutyás nyaraláshoz ideális lehetőségeket kínál. Óriási sétákat, kirándulásokat tehettek a hegyekben, vitorlázhattok, kerékpározhattok. Ha azt szeretnéd, hogy kutyád kristálytiszta levegőt szívjon veled együtt, Montenegró ideális nyaralást nyújt ehhez.

További cikkek kutya, nyaralás témában az NLCafén:

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top