Utazás

Nagyot szakíthat idén nyáron a balatoni hajózás

A tavalyi kiemelkedő év után idén még kedvezőbb szezonra számít a Balatoni Hajózási Zrt. Bővítették a járatokat, és több fejlesztés is elindult.

Sokan hajóztak tavaly a Balatonon, ezért Minden pénzügyi mutatóban jobban teljesített tavaly a vállalat az előző évhez képest. Az előzetes adatok alapján a társaság 2015-ös értékesítési nettó árbevétele öt százalékkal, 120 millió forinttal nőhet a tervhez képest, így elérheti a 2,3 milliárd forintot. A cég adózás előtti nyeresége pedig 110 millió forint lehet, ami negyven millióval haladja meg a tervezettet. Az idei egyébként a 170. balatoni hajózási szezon

 Az idei szezonra a Balatoni Hajózási Zrt. közérthetőbb menetrenddel is készült, az eddigi három helyett pedig négy díjsávot alkalmaznak. A kompszolgáltatásnál nem lesz díjemelés, ellenben sűrítik a járatokat, így 60 perc helyett 40 percenként követik egymást a komphajók Szántód és Tihany között.

Forrás: //www.balatonihajozas.hu/
Forrás: www.balatonihajozas.hu

 

Az idén 350 millió forintos beruházással elkészül az alsóörsi kikötő első fejlesztési üteme, emellett több hajó felújítását is megkezdik. Összességében a korábbi évek 350-500 milliós fejlesztése után 700-800 millió forintot fordítanak beruházásokra írja a Világgazdaság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top