Utazás

Kontár módon terveznék át a vasúti menetrendet

Kontár módon terveznék át a vasúti menetrendet több vonalon. A MÁV olyan radikális változtatásokat tervez, amelyek nem igazán az utasoknak kedveznek.

A Borsod Online egyik olvasója hívta fel a figyelmet egy írásra, mely már az első mondatában jelentős kritikát fogalmaz meg többek között a Budapest–Miskolc vasútvonallal kapcsolatban: “Még több megállás, kettévágott járatok, elrontott átszállások: meglehetősen kontár módon terveznék át a miskolci vonal menetrendjét…”

Megszüntetnék a Miskolc–Füzesabony között közlekedő személyvonatokat. A vonatok nem állnak meg a nyékládházai vonal több állomásán és megállójában, ugyanakkor a Sátoraljaújhely–Budapest vonal menetideje jóval hosszabb lesz, így a gyorsvonati pótdíjak nevetségessé válnak. És mindez csak néhány a tervezett menetrendi változásokban.

Károly Szabolcs az IHO oldalon olvasható cikkében hosszan elemzi a vasúti menetrendben várható változtatásokat, amelyet úgy jellemzett, “a 2006-ban létrehozott ütemes menetrendet a logikus módosítások helyett egyre inkább tűzzel-vassal-baltával farigcsálják…” Hogy mit szól ehhez a MÁV? A Boon megkérdezte, velük együtt mi is várjuk a választ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top