A legszebb karácsonyi vásárok Budapesten

nlc | 2017. November 09.
Bármennyire is elfoglaltak vagyunk a munkánkkal, otthoni teendőkkel vagy éppen a karácsonyi ajándékok beszerzésével, szakítsunk időt barátainkra, szeretteinkre. Ennek pedig egyik legjobb módja, ha ellátogatunk velük együtt Budapest legszebb adventi vásáraiba.

Az adventi, karácsonyi vásárok hangulatához semmi sem fogható, s ha éppen nincs lehetőségünk Bécsig elautózni, cseppet sem kell bánkódnunk, hiszen itthon is számos, színvonalas karácsonyi vásár van már novembertől.

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

November 10-től egészen december 31-ig tart az ország leghíresebb karácsonyi vására a gyönyörű Vörösmarty téren. Ide nem csak a külföldi turisták, de a magyar utazók és a helyiek is szívesen ellátogatnak, évente mintegy 300-400 ezren. Fantasztikus gasztronómiai felhozatal, hiszen a hagyományos kürtős kalácson, sült gesztenyén, hurkán és kolbászon túl számos finomsággal várják még az éhes látogatókat a Vörösmarty-szobor köré települt melegkonyhás pavilonok. De lesznek minőségi kézműves- és iparművészeti portékák és változatos programok a téren felállított színpadon: népzenei, jazz, blues, soul és alternatív zenei koncertek, bábszínház. Gyerekeknek kézműves foglalkozások, gyertyaöntés és gyújtás.

Karácsony a Bazilikánál

A budapesti Szent István téren, a Bazilika előterében meseszép karácsonyi vásárra bukkanhatunk november 24-től egészen január 1-ig. Itt minden van, ami egy mesebeli karácsonyhoz kell: illatok, ízek, fények és hangulat. A tér megtelik csilingelő zenével, a Bazilika különleges fényárban úszik, és finom melengető ételek közül válogathatunk. Gyerekeknek ingyen korcsolyapálya, kézműves foglalkozások, flash-mob, meglepetéskoncertek és kulturális programok. Jó lesz ide is eljönni!

#adventivasar #szentistvanbazilika #budapestwinter #budapestbynight

14 Likes, 3 Comments - Ifj Péter Fejes (@fejespetya) on Instagram: "#adventivasar #szentistvanbazilika #budapestwinter #budapestbynight"

Hegyvidéki karácsony

December 2-ától nyit idén is a budapesti 12. kerület, a Hegyvidék szerethető karácsonyi vására. Magyar iparművészek, kézművesek termékeivel: ruhák, ékszerek, kerámiák, kiegészítők és design tárgyak mellett ingyenes kulturális programokkal is várják az ide látogatókat. Bábszínház, koncertek, kézműves foglalkozások, betlehemes játékok és hétvégente közös gyertyagyújtás is lesz.

Exit mobile version