Utazás

Akár egymilliós fizetést is kaphatsz a karácsonyi vásárokon

Persze nem Magyarországon. De már itthon is keresik az eladókat, mutatjuk mennyiért.

Már megjelentek az első álláshirdetések a hagyományosan november végétől kezdődő karácsonyi vásárokra külföldön és belföldön egyaránt. A Pénzcentrum.hu végzett egy összehasonlítást, hogy kiderüljön, hol mennyiért lehet dolgozni.

A portál egy olyan londoni álláshirdetésről is beszámolt, ahol november 20-tól január 6-ig keresnek munkaerőt heti hat napra, reggel 9-től este 10-ig, 6 fontos, vagyis nagyjából 2200 forintos órabérrel. Ez nagyjából havi 1 millió 200 ezer forintos bért jelent. A cég emellett állja a kiutazás költségeit, illetve egy kétszobás apartmant és bérletet is biztosítanak a dolgozóknak. Itt csokoládéba mártott gyümölcsöket kell árulni.

Belfastban, Exeterben és Salisburyben ennél jóval kevesebbért, bruttó 440 ezerért lehet dolgozni (lakberendezési cikkeket kell árulni) október közepétől december végéig, igaz, itt csak 8-10 órás egy munkanap. Ugyanakkor itt is állják a kiutazás és a szállás költségeit.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásárban napi 13 ezer forint + jutalék a fizetés egy keramikusnál. Itt 35 munkanappal számolva 455 ezer forintot lehet keresni. Ez kevesebb mint a fele a londoni fizetésnek, pedig ott a szállást és a tömegközlekedést is állják – emeli ki a portál.

Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top