Utazás

Nem csak a kétkezi munkások lehetnek érintettek a reptéri csomaglopási botrányban

Állítólag egy olyan középvezető is felkeltette a rendőrség érdeklődését, aki semmilyen kapcsolatba nem kerülhetne a poggyászokkal.

Szinte nem telt el úgy hét mostanában, hogy ne füleltek volna le poggyászokat kifosztó repülőtéri alkalmazottakat Ferihegyen.

A Magyar Nemzet most azt írja, újabb reptéri dolgozót vettek őrizetbe, ám ezúttal nem egy rakodó beosztású, hanem egy eszközkezelő munkakörben tevékenykedő személyre vetült gyanú. Az eszközkezelők kezelik a repülők kiszolgálásához szükséges járműveket – az utaslépcsőt vagy a hidat –, de gyakran a csomagok rakodásában is részt vesznek.

A lap forrásai szerint azonban nemcsak a kétkezi munkások, hanem egy középvezetői beosztott is felkeltette a rendőrség érdeklődését. Információik szerint egy terhelés- és súlypontszámítóról van szó.

A reptéri szlengben rámpásként vagy forgalmistaként emlegetett dolgozó elvileg semmilyen kapcsolatba nem kerülhet a csomagokkal, így lehetséges, hogy a korábban eljárás alá vont munkások vallomásai alapján juthat magasabb szintre a fosztogatási botrány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top