Utazás

Megdöbbentő fejlemények a veronai busztragédia ügyében

A kiszivárgott olasz ügyészségi vádirat szerint további három olasz szakembert gyanúsítanak, akiknek a munkája közvetetten szerepet játszhatott a tragédiában.

Már hat embert vádolnak a tavaly januári veronai buszbaleset miatt. Eddig azt lehetett tudni, hogy a magyar buszsofőrt és két autópálya-mérnököt hamarosan bíróság elé állítják.

A Ripost most azt írja a veronai Pantheon című lap nyomán, hogy további három olasz olasz szakembert gyanúsítanak azzal, hogy munkájuk közvetetten szerepet játszhatott a tragédiában. Ha elítélik őket, akár 18 évet is kaphatnak.

A Szinyei Merse Gimnázium diákjait szállítói busz balesetében 17-en haltak meg. A vizsgálat során kiderült, hogy a sofőr elaludt, az autópálya érintett szakasza szabálytalanul épült.

A tragédiát súlyosbította, hogy a buszban a megengedettnél több ülés volt, és egy plusz üzemanyagtartályt is beépítettek a járműbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top