nlc.hu
Utazás
Hófúvás és extrém hideg miatt adtak ki figyelmeztetést, mínusz 15 fok is lehet

Hófúvás és extrém hideg miatt adtak ki figyelmeztetést, mínusz 15 fok is lehet

Szerdán már csak néhány centiméter hó hullhat, de gondot okozhat a hófúvás és az extrém hideg. Estére a derült területeken mínusz 15 fok is lehet.

Több megyében továbbra is várható hófúvás, de szerdára már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Néhány megyére az extrém hideg miatt is.

A szerda hajnali veszélyjelzés szerint a továbbiakban már csak helyenként – főként a középső megyékben és délen – lehet hószállingózás, havazás, de csak egy-két centiméternyi hó hullhat.

Az olykor erős szél a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsodban hordhatja a frissen lehullott havat az utakra. Délutántól nyugaton mérséklődik a légmozgás, ott megszűnik a hófúvás.

Kamion halad a hófúvásban az M7-es autópályán Letenye közelében 2018. február 27-én (MTI Fotó: Varga György)

A hófúvás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.

Kiemelték, hogy a reggeli órákban néhol, majd késő estétől a derült, szélcsendes területeken egyre többfelé (főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben) mínusz 15 Celsius-fok köré, majd alá csökken a hőmérséklet. Az extrém hideg miatt Baranya, Heves, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 fok között várható. Késő estére mínusz 15 és mínusz 8 fok közé hűl le a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top