Utazás

Óriási roham lesz a szállodákban a négynapos hosszú hétvégén

A foglalások alapján háromszoros forgalom várható. A legnépszerűbb célpontok közé tartozik a főváros, Eger és Hajdúszoboszló.

Óriási tömeg várható a szállodákban a március 15-én kezdődő négynapos hétvégén: egy átlagos márciusi hétvégéhez képest háromszoros forgalom várható – írja a Szállás.hu adataira hivatkozva a hvg.hu.

A belföldi úti célok közül Budapestre, Egerre és Hajdúszoboszlóra utaznak a legtöbben, a látnivalók, programok közül pedig az egri vár, a miskolctapolcai barlangfürdő és a hévízi tófürdő lesz a legnépszerűbb az előzetes foglalások alapján.

A foglalásokból az is kiderült, hogy a legtöbben 4 csillagos wellness-szállodákban foglaltak szobát, amelyek programokat is kínálnak a hosszú hétvégére. A négynapos pihenő során átlagosan 52 600 forintot költünk, ami a négyszerese egy átlagos márciusi hétvégén elköltött összegnek. Azok, akik SZÉP-kártyával foglalnak, valamivel többet, átlagosan 67 500 forintot fizetnek a szállásért. A vendégek átlagban 2,3 éjszakát töltenek a szálláshelyükön, és jellemzően többen érkeznek, az átlagos vendégszám ugyanis 2,9 fő. A szállásra költött legmagasabb összeg 1 millió, a legalacsonyabb pedig 2500 forint a hosszú hétvégén.

A 10 legnépszerűbb belföldi úticél:

1. Budapest
2. Eger
3. Hajdúszoboszló
4. Hévíz
5. Zalakaros
6. Gyula
7. Pécs
8. Sopron
9. Szeged
10. Miskolctapolca

A 10 legnépszerűbb külföldi úticél:

1. Zakopane
2. Prága
3. Donovaly
4. Krakkó
5. Zadar
6. Parajd
7. Csorba-tó
8. Torockó
9. Liptószentmiklós
10. Selmecbánya

A 10 legnépszerűbb program:

1. Egri vár
2. Miskolctapolcai barlangfürdő
3. Hévízi tófürdő
4. Festetics-kastély
5. Zsolnay Kulturális Negyed
6. Zalakarosi fürdő
7. Harkányi gyógyfürdő
8. Tropicarium
9. Reptár – Szolnoki repülőmúzeum
10. Gödöllői Királyi Kastély

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top