Utazás

Kis kártya nagy kedvezmények (X)

Ausztria nem olcsó. Még akkor sem, ha csak a szomszédba kell átugrani egy kis kikapcsolódásért, viszont van egy kártya, amivel faraghatunk a költségvetésünkön. Egy-egy család, akár 1000 eurot is megspórolhat így.

A Mosviertel régió nyári kedvezménykártyája. A kedvezménykártya sehol nem vásárolható meg – a “Wilde Wunder szálláshelyeken” a Mostviertelben, vagy Mariazell környékén megszálló vendégek ingyen kapják meg azt. A “Wilde Wunder Card” partnertelepülése Annaberg, Mitterbach, St. Aegyd/Neuwalde, Göstling/Ybbs, Mariazeller Land, Lackenhof, Lunz.

Wilde Wunder Card

A Wilde Wunder kártya a régió közel 45 látnivalóját és programját foglalja magában, ingyenes és kedvezményes belépődíjakkal Mosviertel településein. A kedvezménykártya belépőként szolgál számos attrakció, gourmet- és kalandprogram esetében, és a felvonók használatára is feljogosít.

Mi a kártyánkat, a JUFA Hotel Annaberg-ben kaptuk meg.  A saját sípályával rendelkező hotel ideális kisgyerekes családoknak. 64 barátságosan berendezett szobával, szaunával, játszóházzal várják a vendégeket. A vendégek számára a hotel saját éttermében ízletes helyi ételeket kínál. A hotelben bérelhető elektromos mountainbike, amivel könnyedén felfedezhetjük a környék látnivalóit.

JUFA Hotel AnnabergA Gemeindealpe Mittelbachnál használtuk ki a kártya előnyeit. A hegyen 800 méterről 1626 méterre visz fel a felvonó. Ha gyalog vágnánk neki, többféle útvonal várja a túrázókat, különféle nehézségi szinttel a Gemeindealpe csúcsáig.

Alsó-Ausztria felvonóA csúcsra érkezve fantasztikus körpanoráma nyílik a Mostviertel és Stájerország környéki hegyekre. Akár a gyalogos, akár a felvonós lehetőséget választjuk, a látvány lehengerlő, ahogy a környező hegycsúcsok felett a felhők hömpölyögnek, a hegy lábánál elterülő kristálytiszta tavak törik meg a táj képét.

Alsó-Ausztria hegycsúcsKipihenhetjük az út fáradalmait, az akadálymentes hegyi étteremben, a Terzerhausban, aminek 1,622 m2-es tágas napozóterasza és panorámás üvegezésű vendégszobája van. Természetesen gondolva a családokra, a gyerekeket kaland-hegymászó játszótér fogadja, függőhíddal, egyensúlyozó pályákkal, spirálcsővel.

A Terzerhausban is elindul a majdnem 800 méter hosszú, és a csúcson körbejárható, körkörös út. Napokig el lehetne üldögélni a csúcson, és távcsővel nézegetni az alattunk elterülő városkákat, vagy a környező hegyeket. Lustábbaknak lefelé is libegővel vezet az út, de a télen sípályaként funkcionáló hegyoldalon gyalogosan is le lehet ereszkedni.

A kártyának és gyermeki lelkünknek köszönhetően mi gokarttal tettük meg a lefelé vezető út nagy részét. A murvával leszórt, biztonságos pályán hol felgyorsulva, hol nagyokat fékezve jutottunk el Mittelbach városkáig (egy jó tanács: a pálya legvégén ne fékezzünk, mert különben viccesen kell a helyére tolni a gokartokat).

Alsó-Ausztria nyáron is gazdag kalandokban. Kiváló lehetőséget kínál a túrázás, a természet szerelmeseinek, de remek kikapcsolódás lehet családok számára is. A gyerekek és a kalandvágyó felnőttek is kitűnően szórakozhatnak itt.

JUFA Hotel Annaberg

JUFA Hotel Annaberg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top