Utazás

Két keréken az Alpok napos déli részén (x)

10 érv, amiért érdemes Karintiát, Ausztria legdélebbi tartományát választani akár egy sportosabb túrához, akár egy családi kerékpáros nyaraláshoz.

Kärnten Werbung/MTB Nassfeld

1.    Csodás természeti környezetben, tiszta vizű, fürdésre alkalmas tavak mellett kerékpározhatunk.

2.    A jól kiépített és karbantartott kerékpárutaknak köszönhetően élmény a biciklizés.

3.    Különböző nehézségi fokú utak közül válogathatunk erőnlétünkhöz és felkészültségünkhöz mérten. A Wörthi-tavi vagy a Dráva menti kerékpárút a kevésbé sportos bringázóknak sem okozhat gondot, míg a tapasztaltabbak vállalkozhatnak a magasabban fekvő célok meghódítására is.

4.    Az aktív üdülés, sport és fürdőzés mellett kulturális élményekben is részünk lehet, hiszen az utak számos látnivaló mellett vezetnek. Érdemes kirándulásokat és városlátogatásokat is betervezni pl. Villachba, Klagenfurtba, vagy megtekinteni Landskorn várát vagy a Porcia kastélyt a millstätti régióban.

Österreich Werbung/Andy Küchenmeister

5.    Bárhol állunk meg az utunk során, hogy pihenőt tartsunk, és energiával töltődjünk fel, Karintia kulináris téren is verhetetlen. Érdemes a helyi specialitások és az Alpok–Adria-konyha ínyencségeit megkóstolni, a legegyszerűbb ételek is finomak, és helyi, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek.

6.    Számos kerékpárosbarát szálláshelyet találhatunk, ahol a szolgáltatások színvonalának köszönhetően gondtalan üdülésben lehet részünk.

Kärnten Werbung/Franz Gerdl

7.    A kerékpáros infrasturktúra részét képezi a kölcsönzők jól kiépített hálózata, illetve a számos vezetett túra, melyek közül válogathatunk.

8.    A tartomány Ausztria déli részén található, Olaszországgal és Szlovéniával határos, így az osztrák vendégszeretet a könnyed, délies életérzéssel párosul.

9.    Ha már télen jártatok ott, és síeltetek, érdemes a tájat nyáron is megcsodálni.

10. A Karintia-kártyával több mint száz látnivaló ingyenesen látogatható.

Kedvet kaptál? Tervezd meg az utazást itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top