Utazás

6 különleges kisváros, ami télen a legszebb

Bár a legtöbben a tavaszt és a nyarat szeretjük a legjobban, el kell ismerni, hogy a télnek is megvan a maga vonzereje. Amikor a lassan szállingózó pelyhek belepik a várost, lépteink alatt halkan ropog a hó. Most hat olyan különlegesen szép kisvárost szeretnénk bemutatni, ami éppen a leghidegebb évszakban a legszebb és a legvonzóbb a látogatók számára.

Biztosan szerepet játszik ebben a lélegzetelállító földrajzi környezet, a jellegzetes helyi építészeti stílus és a mindent beborító hótakaró. A lista természetesen szubjektív, hiszen olyam sok gyönyörű hely van szerte a világon, hogy csak győzzünk válogatni!

  1. Shirakawa-go, Japán

Shirakawa-Go egy hagyományos kis falu Honshu szigetén, arról nevezetes, hogy gyakran nagyon erős itt a havazás. Ez arra késztette a helyi lakosokat, hogy hihetetlenül meredek tetejű házakat építsenek, amelyek ellenállnak a legzordabb időjárásnak is. A különleges “gassho-zukuri” farmházak némelyike 250 évesnél is idősebb, és a hagyományos elnevezés szerint olyanok, mint az “imára összesimított kezek”. A területet 1995-ben vették fel az UNESCO Világörökség listájára.

6 különleges kisváros, ami télen a legszebb
  1. Rothenburg, Németország

Ez a hely olyan, mintha egy tündérmeséből lépett volna elő. Az Északnyugat-Bajorországban található Rothenburg a két legfontosabb idegenforgalmi útvonal találkozásánál fekszik. Eredete a 12. századig nyúlik vissza, a látogatók 42 kaput és tornyot, valamint lenyűgöző várfalakat csodálhatnak meg itt, ami télen még meseszerűbb, mikor csendben hull a hó, és a városban mindenhol felragyog a fény.

6 különleges kisváros, ami télen a legszebb

Az év végén a messze földön híres, 500 éves múltra visszatekintő karácsonyi vásár alakítja át a települést idillikus téli csodaországgá. A kanyargó sikátorok és terek, a boltívek és a Piac tér tele vannak standokkal, ahol kapható minden, ami szép vagy ínycsiklandozó. A világhírű Käthe Wohlfahrt “karácsonyi falu” az Óváros szívében pedig lehetővé teszi ennek az egyedülálló hangulatnak valamelyes meghosszabbítását, ahol egész évben vásárolhatunk karácsonyi dekorációt vagy ajándékot.

Rothenburgban a történelem a szemünk láttára kel életre: minden este egy éjjeliőr vezetésével indulhatunk útnak egy különleges sétára, ahol megtekinthetjük a város legszebb épületeit.

6 különleges kisváros, ami télen a legszebb
  1. Upernavik, Grönland

A Baffin-öbölben fekvő sziget többek között arról híres, hogy a vikingek által elért legészakibb grönlandi területen található, ezt régészeti leletek is bizonyítják. Az északi sarkkörtől 700 kilométer választja el, ennek megfelelően telente mínusz 15-20 fok, nyáron 5 fok körül van a középhőmérséklet. Szabálytalanul elszórt, színes házacskáival, melyek fából készültek, télen különösen vidám látványt nyújt. 4300 év óta lakott terület, lakossága főként eszkimó.

6 különleges kisváros, ami télen a legszebb
  1. Viborg – Viipuri, Oroszország

A svédek által a 13. században alapított Viborg, vagy finnül Viipuri Oroszország és Finnország határán fekszik. A saimaai csatorna veszi körül, amely teljesen befagy télen. A vártoronyból az egész város látható a maga tiszta, hófödte szépségében. A középkori városmag meglepő épségben megmaradt: 305 különböző műemlék épülettel dicsekedhet. A kulturális, történelmi és építészeti emlékek, valamint a festői tájak, kanyargós utcák és macskaköves utak turistákat vonzanak a világ minden tájáról.

6 különleges kisváros, ami télen a legszebb
  1. Reine, Norvégia

Mindössze 329 fő lakja a Lofoten-szigetek egyikének (Moskenesøya) festői falucskáját, amit a gyönyörű színes házikók és a festői elhelyezkedés miatt Norvégia legszebb településének tartanak. Annak ellenére, hogy az északi sarkkör felett található, és jó hosszú utat kell megtenni, évente sok ezer turista látogat el ide. 1743 óta ismert kereskedelmi központ.

6 különleges kisváros, ami télen a legszebb
  1. Freudenberg, Németország

A mindössze 55 négyzetkilométeres területen fekvő település Észak-Rajna-Vesztfáliában, a Siegen-Wittgenstein körzetben található, s mivel csupán egyetlen egysávos út halad át az óvároson, könnyűszerrel fel lehet fedezni gyalog is. A kisváros mesebeli, középkori báját az ónémet favázas házak adják, amihez hozzájárul a festői hegyi táj. Ha a látogatók túrázni szeretnének, 160 kilométeres kijelölt útvonal áll rendelkezésükre. A minden évszakban gyönyörű Freudenberg a téli havazások után mutatja legszebb arcát.

6 különleges kisváros, ami télen a legszebb

További városok, amik télen a legszebbek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top