Utazás

Bezárták a repülőgépbe a túlórázó légi kísérőket

Gyakorlatilag a saját munkaadójuk ejtette őket foglyul a gépen.

Május 12-én karbantartási problémák miatt három és fél órával elhalasztották a Delta Airlines Atlantából Torontóba tartó járatának indulását. A gépen dolgozó légi kísérők elérték a maximális munkaidejüket, tehát simán megtehették volna, hogy otthagyják a járatot még az indulás előtt.

A légitársaság azonban nem tudott másik személyzetet behívni helyettük, ezért úgy oldották meg a helyzetet, hogy küldtek egy üzenetet a kapuban dolgozó munkatársnak: zárja rájuk az ajtót, ne engedje leszállni a légi kísérőket a gépről.

delta airlines repülőgép

A kép illusztráció (iStock)

A légi kísérők végül a járaton maradtak, és elvégezték a munkájukat. A bánásmódot azonban sérelmezik, ugyanis, mint azt a vezetőjük elmondta, hajlandóak lettek volna önkéntesen is túlórázni, anélkül, hogy foglyul ejti őket a gépen a saját munkaadójuk. 

A légitársaság ugyanakkor azt állítja, hogy a gép ajtaját csak a karbantartási munkálatok idejére zárták be, ezt követően a légi kísérők elhagyhatták volna a repülőt, ha akarják.

A légiutas-kísérők munkaideje légitársaságonként változó, és általában a szakszervezeti szerződésben rögzítik, ám a Delta légi kísérői nem tagjai szakszervezetnek.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top