Utazás

Visszakúszik a meleg a hosszú hétvégére

Fokozatosan emelkedik a hőmérséklet a következő napokban.

Bár az ország egyes részein ma kimondottan csípős volt a hajnal, napközben egyre erősödik a felmelegedés, augusztus 20-ra pedig ismét 30 fok fölötti kánikula várható – írja az Időkép.

Csütörtökön reggel többfelé 10 fok alá esik a hőmérséklet, általában 8-14 fok között alakulnak a minimumok. Napközben kitisztul az ég, az ország keleti harmadán lehet még élénk szél. Délután 21-26 fokos csúcshőmérséklettel számolhatunk.

Pénteken mérsékelten meleg időre számíthatunk, nyugat felől megnövekszik a felhőzet, eleinte gyenge eső, zápor várható, délutántól a Dunántúlon és a Duna vonalának széles sávjában záporok, a Dunántúl északi részén zivatarok is kialakulhatnak, és itt a szél is feltámadhat. Hajnalban 9-18 fok valószínű, napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is hűvös lesz a reggel, napközben viszont erősödik a felmelegedés, 24-29 fokon tetőzik a hőmérséklet. Változóan felhős időre számíthatunk, jelentős csapadék sehol sem várható, északnyugaton feltámadhat a szél.

A hosszú hétvége további részében napos, egyre melegebb időre van kilátás. Augusztus 20-án nagy területen ismét elérheti a hőmérséklet a 30 fokot. A legfrissebb előrejelzések szerint a kedd esti órákig nem valószínű csapadék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top