Utazás

Az utas vezette a gépet, miután eltűnt a pilóta

Az easyJet-járat többórás késéssel indult volna Manchesterből Spanyolországba, mert nem került elő a pilóta. Ekkor ajánlotta föl szolgálatait az utasok közül az egyik apuka.

Michael Bradley maga is az easyJet pilótája, aki ha nem jelentkezik, valószínűleg még hosszabbra nyúlt volna a várakozás a repülőtéren. Az eset onnan lett ismert, hogy az egyik utastárs megírta a nem hétköznapi történetet a saját Facebook-oldalán.

Mint kiderült – számolt be róla az Independent –, a vállalkozó kedvű apukánál épp kéznél voltak a szükséges papírjai és a pilótaengedélye. Miután már jó ideje állt tétlenül utastársaival a repülőtéren, felhívta a kollégáit, és közölte velük, ugyan nincs műszakban, de nagyon szeretne nyaralni, ezért szívesen elvezeti a gépet Spanyolországba. 

Miután erre engedélyt kapott, megkérdezte az utasokat, ha benne vannak, és nem zavarja őket, hogy nincs egyenruhában, akkor ma ő lesz a pilótájuk. Az utasok ezek után persze nevettek, és örömmel fogadták a felajánlást.

Később a légitársaság szóvivője is megköszönte a nyilvánosság előtt Mr. Bardley-nek az extra kilométereket, akinek azóta sikerült kipihennie magát a spanyolországi nyaralás során.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top