Utazás

Nem nyitott ki a pénztár a Keleti pályaudvaron, mert beteg lett az egyetlen éjszakás

Óriási a munkaerőhiány a MÁV-nál, 800 állás betöltetlen.

Vasárnap 19.15-től szünetelt a pénztári jegyértékesítés a Keleti pályaudvaron. Egészen hétfő hajnali 5.25-ig nem lehetett jegyet vásárolni az alagsori pénztárban. Ezt a MÁVINFORM közölte a Facebook-oldalán a szünet előtt 22 perccel.

Az RTL Híradó megkérdezte a MÁV-ot, és kiderült: az éjszakai pénztáros lebetegedett, és nem tudták pótolni. A vasúttársaság szerint nem általános a probléma, egyedi esetről van szó.

A Közlekedő Tömeg Egyesület viszont úgy látja, a gondok mindennaposak, és egyre aggasztóbb, hogy nincs elég vasutas. Több járat is kimarad, a pénztárak hamarabb bezárnak, és a vonatokon sincs elég kalauz. A MÁV adatai szerint augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet.

A vasúttársaság szerint folyamatosan keresnek munkatársakat, de a betöltetlen álláshelyek száma állandó, nagyjából 800 körül van. A legnagyobb hiány váltókezelőből, felsővezeték-szerelőből, jegykezelőből és pénztárosból van.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Balaton József)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top