Utazás

25 ezer eurót kaphatsz, ha hajlandó vagy Olaszországba költözni

A dél-olasz Molise régió vezetése pénzért szeretne életet lehelni az elnéptelenedett tartományba. Van azért feltételük is.

Három éven át havonta 700 eurót (nagyjából 230 ezer forintot) kínál az újonnan betelepülőknek Molise régió vezetése. Az Olaszország déli részén található Molisét kevesen lakják, a kedvezőtlen földrajzi viszonyok és a XX. század elején megindult kivándorlási hullám miatt – írja a Sokszínű Vidék.

Az új lakosok a három éven át folyósított támogatásból összesen 25 ezer euróhoz (mintegy nyolcmillió forint) juthatnak, de ennek van néhány feltétele. Elvárás ugyanis, hogy az újonnan betelepülők olyan településre költözzenek, ahol kétezer főnél kevesebben laknak. Emellett az érkezőknek nyitniuk kell egy vállalkozást is.

Campobasso, a régió fővárosának látképe (Fotó: Wikipédia)

Donato Toma, Molise régió elnöke azt mondta, a céljuk az, hogy az emberek náluk fektessenek be. „Bármilyen tevékenységbe belevághatnak: pékséget, éttermet vagy papír-írószer boltot is nyithatnak. Mert mi nem csupán a népességnövekedését szeretnénk elérni. Az embereknek szükségük van infrastruktúrára és olyan tényezőkre, ami miatt szívesen maradnak a falvakban.”

Toma bejelentette azt is, hogy a 2000 lakosnál kisebb városokban tízezer eurót (3,3 millió forintot) kaphat az, aki valamilyen infrastruktúrát kiépít, vagy egy kulturális tevékenységeket előmozdít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top