Utazás

Megsérült a SUP, Rakonczay Gábor visszafordult az óceánon

Úgy tűnik, a legújabb expedíció nem megy éppen simán.

Azt már megszokhattuk, hogy Rakonczay Gábor hajmeresztő kalandokba bocsájtkozik. Biztosan emlékeztek még, amikor 2012-ben egy Fa Nándor által tervezett kenuval átszelte az Atlanti-óceánt. Ez volt az a kaland, amikor az egész ország megtanulta a Rakonczay nevet.

Tavaly ilyenkor pedig újabb viszontagságos útra vállalkozott: akkor a Déli-sarkot hódította meg gyalogszerrel, azaz 44 napig menetelt hóban-fagyban, hogy elérje a sarkpontot, ami sikerült is neki. Nem sokkal hazatérése után pedig lapunknak azt mondta, akár azonnal vissza is menne, mert teljesen beleszeretett az Antarktiszba.

Idén úgy döntött, újra az Atlanti-óceán felé veszi az irányt, ám ezúttal egy különleges, saját maga által készített SUP-pal akart átevezni az amerikai kontinensre.

Lélekvesztővel hódítaná meg az óceánt Rakonczay (Fotó: Rakonczay Expedíciók)

160 megtett kilométer után azonban kénytelen volt visszafordulni a Kanári-szigetek irányába, mivel a SUP tőkesúlya megsérült és szivárogni kezdett bele a víz – írja a Kisalföld.

A Rakonczay Expedíciók Facebook-oldal legfrissebb bejegyzése szerint elérte Gábort a kimentésére indult vitorlás. Hogy újra nekivág-e a nagy kalandnak, egyelőre nem tudni biztosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top