Utazás

Fertőzésgyanús turista zuhant a mélybe a Magas-Tátrában

koronavírus-gyanús turista zuhant le a Magas-Tátrában

A 24.hu számolt be egy vasárnap lezajlott esetről, amikor a Magas-Tátrában, a Viszóka-csúcs környékén lezuhant egy 53 éves szlovák turista. A szerencsétlenül járt férfi esetéről 34 éves unokaöccse számolt be, aki maga is a hegyen tartózkodott, de a tragikus baleset után saját lábán sétált le onnan. 

A két férfiről kiderült, hogy korábban olyan helyen jártak, ahol mindketten megfertőződhettek a koronavírussal, ahelyett azonban, hogy karanténba vonultak volna, a hegyre indultak el. 

A lezuhant férfi holttestét egyelőre nem találták meg, csupán személyes tárgyaira bukkantak rá a kiküldött hegyi mentők. A rossz időjárás miatt – harmadfokú figyelmeztetés van érvényben a térségben a hideg, az erős szél és a havazás miatt. 

A szlovák hegyi mentők egyelőre nem tudják, mihez kezdjenek, ha megtalálják a turista holttestét. Attól tartanak ugyanis, hogy ezután 14 napos karanténba kellene vonulniuk, és már így is többen kiestek a munkából.

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top