Életmód

Ne nyúlkálj az arcodhoz! Egy trükk, amivel könnyebben leszokhatsz róla

Számold össze, hányszor nyúlsz az arcodhoz egy nap. Túl sokszor. Segítünk egy trükkel, nehogy ezzel fertőzd meg magad!

A koronavírus kapcsán az egyik leggyakrabban hangoztatott tanács az, hogy ne nyúlkáljunk az arcunkhoz, mert úgy könnyebben megfertőződhetünk, ahogy azt a brit fej- és nyaksebészek szövetségének közleményében is olvashattuk: „Az új vírus minden valószínűség szerint a szemeken, az orron és a szájon keresztül jut az emberi szervezetbe.” Könnyű mondani, nehéz megvalósítani, hiszen az arc babrálása annyira automatikus, hogy gyakran észre sem vesszük, és máris megdörzsöljük a szemünket, orrunkat, vagy épp masszírozzuk a homlokunkat a sok szorongató gondolat miatt.

De van egy trükk, ami segíthet távol tartani a kezünket az arcunktól: fessük ki feltűnő, rikító színre a körmeinket!

Már a kutatók is megvizsgálták a kérdést, és azt találták, hogy egy átlagos ember naponta minimum tizenhatszor nyúl az arcához. Mivel a kezünkkel számtalan felülethez érünk hozzá a nap során, ezért figyelmeztetnek arra a biztonsági előírások, hogy ne matassunk az arcunkon, főleg kerüljük az orrunkat, szánkat és szemeinket, így védekezzünk a koronavírus ellen.

Fesd ki a körmeidet, hogy ne babráld az arcodat!

Minél rikítóbb színű a körmöd, annál jobb (Képünk illusztráció. Forrás: Getty Images)

Csak az a gond, hogy a szokásaink rabjai vagyunk, ezért lehet hatékony az, ha valamilyen egészen elképesztő színűre festjük a körmünket, olyanra, amihez nem vagyunk hozzászokva. Nyilván ettől nem múlik el teljesen a késztetés, hogy az arcunkhoz nyúljunk, de a színes körmök miatt jobban észrevesszük, amikor közelítünk a kezünkkel a tiltott területek felé, és tudatosan leállíthatjuk a mozdulatot. A perifériás látás ebben az esetben a barátunk, a látóterünkbe kerül valami irdatlan rikító szín a saját kezünkön, és máris észbe kapunk, hogy jobb helyen van távol az arcunktól.

Adott tehát a feladat: rendezzünk körömfestést az egész családnak!

Ha a férj sem jár be dolgozni a munkahelyére, akkor még neki is feldobhatunk egy szép piros lakkot, hogy ne piszkálja az arcát, otthon a kutya sem nézi, hogy néz ki a keze. A gyerekeket sem kell most félteni a körömlakkoktól, inkább legyen lakk a körmükön, mint turkáljanak a szájukban ezekben a koronavírusos időkben. Nem mellesleg még vicces családi eseményt is lehet a körömfestésből csinálni, márpedig a nevetés is erősíti az immunrendszert, úgyhogy mondhatjuk, hogy a szép, színes körmök most az egész család érdekeit szolgálják.

További cikkek a megelőzésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top