Utazás

Koronavírus: újra lesz elég hely a budapesti járműveken

Sűrítik a közösségi közlekedés járatait az utasok biztonságos távolságtartása miatt.

Sűrítik a fővárosi közösségi közlekedés járatait a szerdai tapasztalatok alapján, hogy a koronavírus-fertőzések megelőzése érdekében az utasok kellő távolságban lehessenek egymástól a járműveken – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán. A lépés előzménye, hogy szerdától a fővárosban szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító új menetrendet vezettek be a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva.

Tájékoztató felirat a jármûvezetõ védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A főpolgármester szerint ugyanakkor szerda reggel érezhető volt, hogy egyes járatokon az egészségügyi ajánlásokhoz képest nagyobb utasszám volt. „Így azonnal utasítottam a BKK vezérigazgatóját, hogy további járatsűrítésekkel vegyék elejét hasonló jelenségeknek és az utasok egymástól kellő távolságra tudjanak utazni a közösségi közlekedésben” – írta Karácsony Gergely.

Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója is jelezte szerda reggel, hogy nem jó a bevezetett szombati menetrend, mert az utasok nem tudnak kellő távolságot tartani egymástól.

Aktuális koronavírus-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top