Utazás

Lefújták az idei Oktoberfestet

A szervezők szerint a koronavírus miatt túl kockázatos lett volna megtartani az idei Oktoberfestet.

Elhalasztják az idei müncheni Oktoberfestet a koronavírus-járvány miatt – a döntést kedden Dieter Reiter, München főpolgármestere és Markus Söder bajor tartományi elnök közölte.

Hangsúlyozták, hogy egy ilyen nagyszabású és nemzetközi jelentőségű esemény túl nagy veszélyt jelentene.

A sör világhírű ünnepét, melyre évente mintegy hatmillió vendég érkezik szerte a világból, idén szeptember 14. és október 4. között rendezték volna meg. A látogatókkal dugig tömött sörsátrakban zajló rendezvénysorozat a fertőzésveszély miatt túl nagy kockázatot jelentett volna a szervezők szerint.

Sört visz egy pincérnő az Oktoberfesten

Korsókat visz egy pincérnő az egyik sörsátorban a 186. őszi müncheni sörfesztivon, az Oktoberfesten 2019. szeptember 21-én (Fotó: MTI/EPA/Philipp Guelland)

Söder elmondta, megállapították, hogy a kockázat túl magas, hiszen egy ilyen eseményen sem a távolságot nem lehet tartani, sem az arc védelme nem működhet megfelelően.

„Ez egy érzelmileg nehéz pillanat, és természetesen gazdasági szempontból is nehéz helyzet a városnak” – mondta Reiter.

Az Oktoberfestet a történelem során – a két világháború évein kívül – eddig három alkalommal törölték: 1854-ben és 1873-ban kolerajárvány miatt, majd 1923-ban, a hiperinfláció miatt.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top