Utazás

Thaiföld kincse, amit nem ismernek a turisták

Thaiföld turistaparadicsomain túl is van élet, mutatunk is egy csaknem érintetlen gyöngyszemet.

Aki járt már Thaiföldön, valószínűleg fejből fújja a kötelező köröket, Bangkoktól Phuketig. Létezik azonban egy különleges helyszín, kissé távolabb a fősodortól, ahol egészen varázslatos világba cseppenhetünk.

A Magyarországon túl blog számolt be a Bangkoktól 2-3 órára találhat Kanchanaburi városáról, ahol jóval kisebb a forgalom, tisztább a levegő és nem utolsósorban jóval türelmesebbek az emberek a turistákkal, ami különösen a közlekedés során lehet fontos tényező. 

Ez persze azért is van, mert Kanchanaburit még nem árasztották el az utazók, így a helyiek is sokkal kedvesebbek és segítőkészebbek. Cserébe kevésbé beszélnek idegen nyelveken, de a „mutogatós” módszerrel itt is sok mindent el lehet intézni. 

Thaiföld titkos rejtett kincse

A thaiföldi Erawan-vízesés alatt akár meg is mártózhatnak a turisták (Fotó: Getty Images)

A város közelében egy különleges természeti kincs, az Erawan vízesés található. A lépcsőzetes vízesés helyenként kis tavakat épez, máshol pedig fátyolszerű zuhatagok gondoskodnak a párásításról. Ha jártál már a plitvicei tavaknál, lehet körülbelüli elképzelése darról, mi várja az érdeklődőket a titkos thai paradicsomban, ahová a fürdőruhát sem árt magaddal vinni.

Érdemes megnézni a Magyarországon túl blog teljes posztját, csodaszép fotókat láthatsz ugyanis a különleges vízesésekről.

További cikkeink utazással kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top