nlc.hu
Utazás

Nyitnak a fürdők

A héten kinyit a Széchenyi és a Rudas Fürdő

A Széchenyi Fürdő és a Rudas Fürdő július 1-jével kinyit, de limitálják az egyszerre beengedhetők számát és a nyitvatartási idő is rövidül.

Szerdán nyit a Széchenyi Fürdő és a Rudas Fürdő – mondta el az InfoRádiónak a Szűts Ildikó, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. 

Bár a társaság strandjai már május 30-án kinyitottak, a nagy áttörés csak múlt hétvégén következett be: szombaton és vasárnap  közel 21 500 vendégü volt, a forgalom pedig megközelítette a 60 millió forintot. Egyes létesítményekben, így például a  margitszigeti Palatinus strandon elérték a befogadóképesség 70-80 százalékát. Szűts Ildikó szerint ez azt is mutatja, hogy az emberekben kezd visszatérni a bizalom, hogy biztonságos a strandra járás.

Július 1-jétől újra látogatható a Széchenyi Fürdő

Július 1-jétől újra látogatható a Széchenyi Fürdő (Fotó: Profimedia)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ június 22-i állásfoglalása értelmében megnyithatnak a fürdők zárt terei, illetve a gyógymedencék. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. azonnal megindította az általa gondozott medencék feltöltését és fertőtlenítését. Mostanra a vizek laboratóriumi ellenőrzése is megtörtént, így Széchenyi és a Rudas Fürdő is készen áll a nyitásra.

A fürdők ugyanakkor rövidebb ideig lesznek nyitva, a Széchenyi minden nap reggel 9 órától 19 óráig, míg a Rudas török része  reggel 6 órától 18 óráig, a wellness- és uszodarészlege pedig reggel 8 órától 20 óráig lesz látogatható. Szombatonként ezen felül este 9 órától hajnali 2 óráig ismét lesz lehetőség éjszakai fürdőzésre. Az egyidejűleg beengedhetők létszáma limitálva lesz.

Strandolás vírusveszély idején

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top