nlc.hu
Utazás

Utazás Esztergomba - galéria

22 fotó, ami bizonyítja, hogy Esztergom egy valóságos ékszerdoboz

Alig 1 óra vonattal Budapesttől. Tele van látnivalóval, nagy sétákat lehet itt tenni, és egyszerre tölti fel a lelket és a testet! Csodás fotókat hoztunk Esztergomból!
Esztergom óváros

Budapestről Esztergomba 1 óra alatt kényelemesen eljuthatunk vonattal. Ráadásul bringát is szállíthatunk, így megérkezve a vasútállomásra, kerékpárral barangolhatjuk be a várost és környéket. Esztergom igazi ékszerdoboz, ami nyugalmat áraszt, és kiszakít minket a dugók, a forró beton és az állandó nyüzsgés forgatagából. 

Nem meglepő, hogy 2014-ben másfél millió turista járt a kikötő városban, hiszen ez a római katolikus egyház magyarországi központja, a Főszékesegyháza Európa egyik legnagyobb bazilikája. A kupolába 400 lépcső vezet, de megéri a fáradságot, mert páratlan a panoráma. Esztergom a 15 századtól gazdag kulturális központ, érdemes bejárni a várost. Itt található az egyetlen épen maradt magyarországi reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna. De megcsodálhatják a látogatók az ország leggazdagabb egyházi kincstárát, és a világ harmadik leggazdagabb egyházmegyei múzeumát. 

Utazás Esztergomba
Megnézem
Összes kép (22)

Esztergomban alakult a Magyar Vöröskereszt még 1881-ben. 1895-ben pedig átadták a Mária Valéria hidat, mely Párkányt és Esztergomot kötötte össze, s amit először 1919-ben cseh légionáriusok romboltak le, majd az újjáépítés után, a második világháborúban a visszavonuló német csapatok robbantották fel újra. Fél évszázados roncsaiból 2001-ben építették újjá a Mária Valéria hidat, így az újra összeköti a várost történelmileg kialakult vonzáskörzetével, ma már Szlovákiával.

Különös történetek Esztergomból!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top