Utazás

Dubaj megnyitotta kapuit a turisták előtt

Az országba július 7-től léphetnek be újra külföldi turisták, az ő biztonságukra pedig pont olyan komoly figyelem irányul, mint a dubaji polgárokéra.

Márciustól a koronavírus-járvány globálisan tett be a turisztikai iparágnak, a bevétele nagy részét a turizmusból szerző Dubaj pedig rengeteg pénztől esett el. Az emírség újra fogad turistákat, és könnyedén követhető előírásokat vezettek be az utazáshoz.

A város fő látványosságai várják a látogatókat, ahogy azt a turisztikai hivataluk is megjegyzi: Dubaj visszanyerte vibráló energiáját. Megnyitottak a strandok, a bevásárlóközpontok, az éttermek, az uszodák, a csúszdaparkok és a golfklubok. 

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

A nemzetközi turistáknak új utazási szabályokhoz kell igazodniuk: dubaji útjuk előtt PCR tesztet kell csináltatniuk (mely 4 napnál, vagyis 96 óránál nem régebbi). Ha ez esetleg elmaradt volna, akkor mindezt a dubaji reptéren érkezéskor ingyenesen pótolni lehet, de ez az “akció” augusztus 1-én véget ér. Emellett a turisták leellenőrizhetik az országuk utazási előírásait, illetve ki kell tölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot a COVID-19-et is fedező utasbiztosítás megkötése mellett.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTCC) megadta Dubaj számára a Biztonságos úti cél minősítést is, mely a város által a koronavírus kitörése után bevezetett szigorú higiéniai és biztonsági intézkedéseknek köszönhető.

Őfelsége Helal Saeed Almarri, a Dubaji Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója a következőképpen nyugtázta az elismerést: “Ahogy újranyitjuk Dubaj határait, és ismét nemzetközi turistákat üdvözölhetünk a városban, az elsődleges célunk az egészség és a biztonság garantálása, melyet szigorú higiéniás és biztonsági előírásokkal tudunk biztosítani. A WTCC »Biztonságos úti cél« pecsétje megerősíti Dubaj erős, globális jelenlétét, hiszen ez mutatja, hogy a világjárvány ellenére is átfogó és hatékony intézkedésekkel garantáljuk vendégeink egészségét és biztonságát. Reméljük, hogy ezáltal a világ egyik legbiztonságosabb városában a világ minden tájáról számíthatunk látogatókra.”

A Forbes COVID-19 besorolása szerint Dubaj jelenleg a 11. legbiztonságosabb úti cél a világon. 

Fontos hír még az emírséggel kapcsolatban, hogy az Expo 2020-at eltolták, 2021. október 1. és 2022. március 31. között tartják. Az egy éves eltolással biztosítható a látogatók maximális biztonsága a COVID-19-el szemben.  

Dubaj elindított egy minősítési programot, hogy hitelesítse és elismerje a szállodákat, kereskedelmi létesítményeket, vendéglátó egységeket és látványosságokat, melyek bevezették az előírt egészségügyi protokollokat a COVID-19 megelőzése és menedzselése érdekében – ezzel is biztosítják, hogy Dubaj a legmagasabb szintű felkészültséggel rendelkezzen.

Atlantis the Palm / Fotó: Pixabay

Atlantis the Palm / Fotó: Pixabay

A különlegesen kialakított “DUBAJ ÁLTAL HITELESÍTETT” minősítés ingyenesen kiadható, és 15 napig érvényes. Kéthetente megújítják, miután a releváns hatóságok ellenőrei ismét felülvizsgálták.

A Dubaji Turisztikai Hivatal vezérigazgatója ehhez hozzátette, hogy “a lakosaink egészsége és biztonsága továbbra is az elsődleges prioritásunk marad. A minősítési program, melyet most készséges támogatással elindítottunk a vendéglátó szektorban, nem csak bizonyítja a folyamatos erőfeszítéseinket, melyekkel továbbfejlesztjük az egészségügyi és biztonsági előírásokat, de ugyanakkor növeli is a magabiztosságunkat, hogy turistáink megbizonyosodhassanak róla, Dubaj a világ egyik legbiztonságosabb úti célja.”

Dubaj az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top