Utazás

80 százalékkal is csökkenhetnek az utazási irodák idei bevételei, segítséget kérnek

Az óriási bevételkiesés miatt a Magyar Utazási Irodák Szövetsége arra kéri a pénzügyminisztériumot, hogy a június 30-án lejárt járulékkedvezményt és a rövidített munkaidő lehetőségét hosszabbítsák meg számukra február 28-ig.

Katasztrofális éve van a turizmusnak, és úgy fest, a téli idény forgalma sem lesz elég ahhoz, hogy változtasson ezen, ugyanis a kiutazók által kedvelt térségek a tiltott zónában találhatók – írta meg a Világgazdaságra hivatkozva az MTI. A szakmában azzal számoltak, hogy a nyáron heti húsz charterjáratot tudnak majd üzemeltetni, de csak heti nyolc jött össze, pedig már a heti húsz is a tavalyi forgalom mindössze negyedét jelentette volna. A szervezett, csoportos magyarországi beutaztatás számai még ennél is rosszabbak.

Utazni jó dolog (fotó: Pixabay)

Utazni jó dolog (fotó: Pixabay)

Várhatóan 80% körüli lesz az utazási irodák bevételeinek csökkenése éves szinten Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke szerint. A szervezet azért fordul segítségért a minisztériumhoz, mert az olyan országok, ahová jellemzően sok magyar repül a téli időszakban (Seychelle-szigetek, Bali, Thaiföld) most mind a piros zónában vannak. Az utazási irodák tartalékai elfogytak, a finanszírozás ellehetetlenült, és emiatt számos vállalkozás szűnhet. Az erős pénzügyi hátterű irodák esetében is 50-60 százalékos létszámleépítés várható. Attól tartanak, hogy emiatt Magyarország versenyképessége sokat romolhat a környező országokkal szemben a be- és kiutaztatás terén.

Utazási iroda kisokos az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top