Utazás

A koronavírustól is véd az okosbuszmegálló

Ultraibolya sterilizáló tisztítja a buszmegálló levegőjét, a testhőmérséklet-mérő azonban nem enged be mindenkit.
koronavírus teszt

Megjelentek a dél-korai főváros utcáin az okosbuszmegállók, amelyek nemcsak a nyári hőségtől, az esőtől védik az embereket, hanem a koronavírus-fertőzéstől is. Az üvegből készült kocka alakú buszmegállókban van légkondicionáló és ultraibolya sterilizáló, amely tisztítja és hűti a levegőjét. Sőt van benne kézfertőtlenítő is, valamint laptopot és mobiltelefont is fel lelhet tölteni benne ingyen wifit használva.

Először kényelmetlenül éreztem magam, mivel meg kellett mérni a testhőmérsékletemet, mielőtt beléptem, ám az nem tartott sokáig. Remélem többet is kapunk belőlük, és leküzdhetjük a koronavírust” – nyilatkozta egy 26 éves diák.

Az ajtókon lévő testhőmérséklet-mérő csak azokat engedi be, akiknek 37,5 Celsius-foknál alacsonyabb a testhőmérsékletük. A megálló tetején napelem van, amely energiával látja el. „Intelligens CCTV-rendszert, riasztócsengőt, mesterséges intelligencia alapú zajszenzort használva megosztjuk a valós idejű adatokat a rendőrséggel és a tűzoltósággal, hogy vészhelyzet esetén azonnal be tudjanak avatkozni” – mondta el a buszmegállóért felelős körzeti illetékes.

Tíz ilyen okosbuszmegállót állítottak fel Szöul keleti részén.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA/Ronald Wittek 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top